Αλλάζει φέτος η ημερομηνία εγγραφών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Αλλάζει φέτος η ημερομηνία εγγραφών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Φέτος, το σύστημα φαίνεται να… βιάζεται αφού αλλάζουν οι ημερομηνίες εγγραφών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι γονείς θα πρέπει να «γράψουν» τα μελλοντικά πρωτάκια στο δημοτικό ή το νηπιαγωγείο από τις 2 έως τις 19 Μαΐου 2017, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα.

*Όσον αφορά τα όρια ηλικίας, οι γονείς και οι κηδεμόνες που τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί τις χρονιές 2012 και 2013, θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για τη φοίτηση των μικρών τους στο νηπιαγωγείο. Σημειωτέον ότι τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων.

*Δικαίωμα εγγραφής στην Α’ τάξη του δημοτικού έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2011.

Ως προς το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, οι γονείς δεν χρειάζεται να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται μέσω της πλατφόρμας my-school από το ίδιο το νηπιαγωγείο ή δημοτικό.

Το Βιβλιάριο Υγείας και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, όμως, πρέπει να κατατεθούν από τους ίδιους τους κηδεμόνες.

Τα καλά νέα, για τους πολυάσχολους γονείς, είναι ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά, όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δύναται να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί. 

Πηγές: dikaiologitika.gr και euro2day.gr

 

v