Οι διαφορές μονής-διπλής κύησης σε φωτογραφίες

Οι διαφορές μονής-διπλής κύησης σε φωτογραφίες

«Ποτέ δεν ντρεπόμουν να μιλήσω για το πώς εγώ κι ο άντρας μου γίναμε γονείς. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε στα τέλη του 2009, με δύο αποβολές, εγχείρηση στη μήτρα και πολλές, πολλές θεραπείες γονιμότητας. Μετά από εξετάσεις, ο γιατρός μου έμεινε έκπληκτος που κατάφερα έστω να μείνω έγκυος. Βρήκε, μεταξύ άλλων, μια μεγάλη κύστη που έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά πριν προσπαθήσω ξανά να μείνω έγκυος.

Μόλις «καθάρισα», ξεκινήσαμε τις προσπάθειες να γίνουμε γονείς μέσω σπερματέγχυσης. Χρειάστηκαν τέσσερις προσπάθειες πριν να καλωσορίσουμε την πρώτη μας κόρη, το 2012. Η ζωή μας ήταν όμορφη κι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά. Επιστρέψαμε στον γιατρό ενάμιση χρόνο μετά κι αυτή τη φορά, μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες σπερματέγχυσης, ο γιατρός μας ενημέρωσε, ότι η τεχνητή γονιμοποίηση θα ήταν η καλύτερη κι η σιγουρότερη επιλογή. Λίγους μήνες αφού η κόρη μου έκλεισε τα 2, έμεινα έγκυος σε δίδυμα. Ήμασταν ενθουσιασμένοι κι αγχωμένοι την ίδια στιγμή. Τριάντα τέσσερις εβδομάδες μετά, τα δίδυμα γεννήθηκαν –ένα αγόρι κι ένα κορίτσι.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τις διαφορές στο μέγεθος της κοιλιάς μου, στις δύο εγκυμοσύνες. Δείχνουν, επίσης, τους υπερήχους των αντίστοιχων εβδομάδων.

Τα τρία μου παιδιά, 5 και 2,5 ετών πια, είναι όλος μου ο κόσμος και αληθινά θαύματα της ζωής, που δεν θα υπήρχαν χωρίς τις απίστευτη εξέλιξη στην ιατρική. Γι’ αυτό, είμαι αληθινά ευγνώμων.»

9η εβδομάδα κύησης



12η εβδομάδα κύησης



19η εβδομάδα κύησης



25η εβδομάδα κύησης



30η εβδομάδα κύησης



34η εβδομάδα κύησης



Τελευταία φωτογραφία πριν τον τοκετό (36η εβδομάδα)

Πρώτη φωτογραφία των μωρών μου



Πρώτη ημέρα της ζωής τους



Δίδυμη κύηση: 34η εβδομάδα κύησης και 34η εβδομάδα μετά τον τοκετό



Τα υπέροχα παιδιά μου –υγιή και τέλεια!



Πηγή: boredpanda. com

v