Καφές με φίλες: Πώς να περάσετε καλά και εσείς και τα παιδιά

Καφές με φίλες: Πώς να περάσετε καλά και εσείς και τα παιδιά

Όλες θα συμφωνήσουμε ότι η μητρότητα είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί στη ζωή μας και ότι δεν θα την αλλάζαμε με τίποτα στον κόσμο! Θα συμφωνήσουμε και στο ότι ο ελεύθερός μας χρόνος είναι, αν όχι ανύπαρκτος, σίγουρα εξαιρετικά περιορισμένος. Τον έχουμε, όμως, ανάγκη, γι’ αυτό και πρέπει να βρούμε τρόπους να «ξεσκάμε» πού και πού, χωρίς να χάνουμε πολύτιμες στιγμές απ’ την καθημερινότητα με τα παιδιά μας.

Ακόμα κι αν σας φαίνεται περίεργο, μια έξοδος με τα μικρά μας μπορεί να συνδυαστεί με έναν απολαυστικό καφέ με μια φίλη (είτε είναι μαμά είτε όχι), αρκεί να βρούμε τον σωστό τρόπο να το κάνουμε.

Ραντεβού στο Μουσείο

Η επόμενη έξοδός σας μπορεί να συνδυάσει παιχνίδι, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και καφέ στη λιακάδα για τις μαμάδες που θέλουν να ξεκουραστούν μέχρι να … κουραστούν τα μικρά τους απ’ το τρέξιμο. Το καφέ, βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, μπροστά από το οποίο τα παιδιά απολαμβάνουν ξέγνοιαστο παιχνίδι στον κήπο. Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα, διοργανώνονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά που έχουν πάθος με τη φύση.

Καφές και παιχνίδι στο Εμπορικό Κέντρο AVENUE!

Ένα από τα πιο kid friendly μέρη στην Αθήνα, το Εμπορικό Κέντρο AVENUE δεν θα μπορούσε να μην βάζει στο επίκεντρο την ανάγκη των παιδιών για διασκέδαση, προσφέροντας ταυτόχρονα στις μαμάδες την επιλογή να χαλαρώσουν περνώντας χρόνο με τα μικρά τους αλλά και τις…φίλες τους. Οι επιλογές για ένα αναζωογονητικό καφέ είναι πολλές, όπως και οι ανοιξιάτικες δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.



Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα του Πάσχα, τα παιδιά θα μεταμορφώνονται κάθε απόγευμα σε μικρούς κηπουρούς, καλωσορίζοντας την άνοιξη μ’ αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μύθους, ιστορίες και παραμύθια για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου μετά το καλοκαίρι, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Οι ιστορίες, με πρωταγωνιστές τα ανοιξιάτικα λουλούδια θα τους μιλήσουν για την αξία της φιλίας, της διαφορετικότητας, της συνεργασίας αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον.

Οι ανοιξιάτικες δραστηριότητες θα κατεβάσουν αυλαία με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το Σάββατο, 22 Απριλίου, οπότε μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν την Ημέρα της Γης μαζί με την Greenpeace. Οι λιλιπούτειοι κηπουροί όχι μόνο θα μάθουν τι είναι η βιώσιμη γεωργία, αλλά θα δουν πώς μπορούν να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, το μπαλκόνι και τον κήπο. Επιπλέον, όλοι οι επισκέπτες θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία: με τη βοήθεια της Ομάδας Διαλόγου της Greenpeace, θα κάνουν ένα... ταξίδι μέχρι την Αρκτική, μέσω του ειδικού εξοπλισμού Virtual Reality, και θα ενημερωθούν για τις δράσεις της οργάνωσης σχετικά με την προστασία της περιοχής και τις κλιματικές αλλαγές. 

Αφού τελειώσετε τον καφέ σας, μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε μαζί τους στο πρόγραμμα για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε στο σπίτι σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή να... ταξιδέψετε μέχρι την Αρκτική!

Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων. 

Καταπράσινη έξοδος στο Άλσος Στρατού στο Γουδί

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να καλοκαιριάζει και η όρεξη των παιδιών για παιχνίδι στη φύση έχει «ανοίξει», το Άλσος Στρατού στο Γουδί, είναι η τέλεια επιλογή για μια κοντινή, πράσινη εξόρμηση μέσα στην πόλη. Στο καφέ που βρίσκεται μέσα στο Άλσος, εσείς θα κάνετε τη στάση σας όσο βλέπετε τα παιδιά να παίζουν στην παιδική χαρά που βρίσκεται μπροστά του. Στα θετικά του συγκαταλέγεται ότι η περιοχή είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη ενώ διαθέτει ένα μεγάλο δωρεάν πάρκιν που θα σας απαλλάξει από το μόνιμο άγχος «Πού να αφήσω το αυτοκίνητο».

Γλυκό και διασκέδαση στην «οικογενειακή» πλατεία Νέας Σμύρνης

Μία από τις πιο φιλικές σε οικογένειες πλατείες της Αττικής και όχι άδικα, αφού διαθέτει πλήθος μαγαζιών, άπλα για να παίζουν τα παιδιά, παιδική χαρά αλλά και πράσινο για να νιώσετε ότι είστε για λίγο ότι βρίσκεστε εκτός πόλης. Εκεί, μπορείτε να ευχαριστηθείτε τον καφέ και το γλυκάκι σας στο φημισμένο «Zuccherino», που πολλοί γονείς προτιμούν ευνόητα για την έξοδό τους, αφού έχουν οπτική επαφή με τα παιδιά την ώρα που τρέχουν και παίζουν στην τεράστια πλατεία. Τώρα που άρχισαν και οι πρώτες ζέστες, μάλιστα, τα μικρά σας μπορούν να απολαύσουν το πρώτο παγωτό της χρονιάς πριν ή μετά το παιχνίδι, αφού το Zuccherino έχει τη φήμη του καλού παγωτατζίδικου.

 

v