Τα παιδιά θα σε «ξεβολέψουν» κι αυτό κάνει καλό... στον γάμο σου

Τα παιδιά θα σε «ξεβολέψουν» κι αυτό κάνει καλό... στον γάμο σου

«Φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων, γύρω στα μεσάνυχτα, αφού έτρεξα σε όλο το σπίτι σαν γαζέλα, τακτοποιώντας τα πάντα για το επόμενο πρωί, βγήκα απ' το μπάνιο φορώντας τις πιτζάμες μου και σύρθηκα μέχρι το κρεβάτι όπου κατέρρευσα. Κοίταξα τον άντρα μου κι εκείνος έγνεψε με το κεφάλι του στη μεριά μου, η οποία φιλοξενούσε ένα υπέροχα τυλιγμένο πακέτο από τη Victoria Secret. Το πρόσωπό μου φωτίστηκε, αλλά στη συνέχεια σχημάτισε μια γκριμάτσα που δεν μπόρεσα να κρύψω και πολύ καλά.

Είπε αμέσως: “Όχι! Είναι ένα απ' τα χριστουγεννιάτικα δώρα σου, αλλά δεν μπορούσα να στο δώσω μπροστά στα κορίτσια. Δεν είναι για σήμερα!”.

Ξέσπασα σε γέλια με τον εαυτό μου κι όλα τα συναισθήματα που έκαναν κύκλο στο πρόσωπό μου -το ίδιο και ο άντρας μου. Νομίζω, ότι μιλούσαμε για πέντε λεπτά σερί.

Γιατί έγινε αυτό;

Από πότε μου αγόραζε εσώρουχα;

Η αλήθεια είναι, ότι ο άντρας μου είναι καλύτερος στο να γίνεται τρυφερός από 'μένα.

Αν και κάνω τον εαυτό μου να σταματήσει για λίγο -πνευματικά και σωματικά- και να σκεφτεί “πόσο τυχερή είμαι αυτή τη στιγμή”, ξέρω ότι σε γενικές γραμμές το θεωρώ δεδομένο. Εκείνη όμως τη στιγμή, ευχαριστούσα το σύμπαν για εκείνον και τη μικρή οικογένεια που φτιάξαμε μαζί. Όμως, αυτή η στιγμή πέρασε σαν αστραπή και το χάος μας κατέκλυσε πάλι και, αν θέλετε να είμαι 100% σίγουρη, ο καημένος ρίχνεται όλο και πιο χαμηλά στη λίστα με τα πλάσματα που πρέπει να σκέφτομαι.

Πραγματικά... πότε έγινε αυτό;

Όταν πρωτομετακόμισα σε άλλη πολιτεία για να είμαι μαζί του, πριν κάνουμε παιδιά και σκυλιά και όλα τα υπόλοιπα, θυμάμαι ότι η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας ήταν το βράδυ, που ξαπλώναμε μαζί και κάναμε μαραθώνιους Family Guy. Ξέρω, η σειρά δεν είναι ό,τι πιο ρομαντικό, αλλά ήταν η καλύτερη φάση της ημέρας μας. Μετά από μια μακροχρόνια σχέση εξ αποστάσεως, η δυνατότητα να κοιμόμαστε κάθε μέρα μαζί, έμοιζε πολύ καλή για να 'ναι αληθινή.

Ακόμα ενθουσιάζομαι κάπως όταν ξέρω ότι όπου να 'ναι γυρνάει απ' τη δουλειά και είμαι ακόμα τόσο ερωτευμένη μ' αυτόν τον άντρα (πράγμα καλό για εκείνον, γιατί μαζί θα μείνουμε μια ζωή!). Όμως, καμιά φορά, ξυπνάω απ΄τον λήθαργο που λέγεται μητρότητα και μου λείπουν εκείνοι οι νυχτερινοί μαραθώνιοι.

Πριν ακριβώς παντρευτούμε, θυμάμαι να παθαίνω κρίση πανικού και να σκέφτομαι “Δεν θέλω να βολευτούμε. Δεν θέλω να γίνουμε ένα ακόμη ζευγάρι παντρεμένων. Δεν θέλω αυτό να μας αλλάξει”.

Και πριν γεννήσω την κόρη μου, θυμάμαι να κλαίω κι ο άντρας μου να με παρηγορεί όσο σκεφτόμουν “Δεν θέλω αυτό να μας αλλάξει. Δεν θέλω να γίνουμε ένα ακόμη ζευγάρι παντρεμένων με παιδί”.

Και μετά σκέφτηκα το εξής: Αν θέλεις να εξελιχθείτε μαζί, τότε θα σας δεις να αλλάζετε ως ζευγάρι ξανά και ξανά.

Μπορεί να μην περνάμε πολύ χρόνο μόνοι, αλλά ακόμα μου πιάνει λίγο τον πωπό, όταν τρέχω να βάλω λίγο ακόμα γάλα στην κόρη μας -κάθε φορά. Μπορεί να μην κάνουμε πια αυθόρμητα ταξίδια μαζί όπως παλιά, όμως μάθαμε να κάνουμε υπομονή, να σχεδιάσουμε προσεκτικά τις εξορμήσεις μας και να το εκτιμούμε πραγματικά όταν τα καταφέρνουμε.

Επομένως, όχι. Δεν τα καταφέραμε να μην αλλάξουμε ως ζευγάρι.

Καταφέραμε να εξελιχθούμε ως ζευγάρι και να ελιχθούμε μέσα στις νέες μας περιπέτειες ξανά και ξανά.

Έστειλα ένα μήνυμα τις προάλλες στον άντρα μου: “Χρειαζόμαστε άμεσα ένα ραντεβού οι δυο μας. Έχουμε αρχίσει να γινόμαστε φίλοι”.

Απάντησε: “Η αλήθεια είναι ότι το Google στη λέξη φίλος, βγάζει τη φωτογραφία σου”.

Γέλασα κι ετοιμάστηκα να απαντήσω, όμως έστειλε γρήγορα κι άλλο μήνυμα: “Εντάξει, το άλλαξα. Τώρα η φωτογραφία σου βγαίνει στο Η Πιο Σέξι Σύζυγος Που Λατρεύω”.

Καθώς το διάβαζα, στο στομάχι μου πέταξαν μερικές πεταλούδες.

Κι αυτό ακριβώς είναι που κερδίζει του παλιούς μαραθώνιους με σειρές.»

Πηγή: Scarymommy.com

v