Πώς να χειριστώ το γεγονός ότι θα αποχωριστώ τον γιο μου για αρκετό καιρό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων;

Πώς να χειριστώ το γεγονός ότι θα αποχωριστώ τον γιο μου για αρκετό καιρό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων;
Ερώτηση:
Σε 2 μήνες θα μεταναστεύσω μόνη μου στην Γερμανία. Θα χρειαστεί να μείνω μακριά από τον 6 χρόνο γιο μου για αρκετό διάστημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων! Αυτός είναι ένα αρκετά ευαίσθητο παιδί! Μπορεί να του φανεί σκληρό και να επιδράσει στην συμπεριφορά κ τις σχολικές του επιδόσεις; Τι πρέπει να κάνω; 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό σας. Είναι δύσκολη η απόφασή σας, ωστόσο για να την έχετε πάρει, σημαίνει πως έχετε αξιολογήσει την κατάσταση και πιστεύετε ότι θα είναι για καλό. Έτσι χρειάζεται να την υπερασπιστείτε κιόλας. Αρχικά, δώστε χρόνο στο παιδί να σκεφθεί τη νέα συνθήκη και να εκφράσει τους φόβους και τους προβληματισμούς του όσο είστε ακόμη εδώ. Επιτρέψτε του να εκφραστεί, όχι για να επηρεάσει την απόφασή σας, αλλά για να μπορέσετε να του απαντήσετε. Έπειτα, όταν θα έχετε κάνει το ταξίδι σας, είναι αρχικά σημαντικό να σας βλέπει και να σας ακούει ευχαριστημένη. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ασφάλεια με τις αποφάσεις σας και πολύ ανακουφιστικό να μην έχει έγνοια ότι δυσκολεύεστε για εκείνον και για το μέλλον του. Επιπλέον, η τεχνολογία βοηθά πολύ. Μια συχνή επαφή θα βοηθήσει να μη νιώθει ότι λείπετε ουσιαστικά. Ο άνθρωπος που θα αναλάβει τη φροντίδα του είναι επίσης πολύ σημαντικός, καθώς κι εκείνος από την πλευρά του θα χρειαστεί να υποστηρίξει όμορφα αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η αλλαγή, όπως και κάθε σημαντική αλλαγή, ενδέχεται να επηρεάσει τη συμπεριφορά του και την επίδοσή του στο σχολείο. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε μια συνθήκη στρες. Το σημαντικό είναι να μη γίνει αφορμή αυτό το γεγονός για να σταματήσει το προχώρημά του. Με τη δική σας σχέση και ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, η ανάπτυξη θα βρει τρόπο να συνεχίσει καλά.

Ο γιος σας έχει μητέρα. Και θα έχει ακόμη και αν μετακινηθείτε στην άλλη άκρη του κόσμου. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης αυτού του ρόλου. Φροντίστε τη σχέση σας. Το να είστε παρούσα δεν προϋποθέτει φυσική παρουσία. Η σχέση σας υπάρχει και και καλλιεργείται και από απόσταση! 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v