Ελεύθερη η είσοδος σήμερα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα των σχολικών διακοπών και για σήμερα, σας έχουμε μια ξεχωριστή πρόταση για να περάσετε τη μέρα σας παρέα με τα παιδιά: να επισκεφθείτε τα κοντινά σας μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε το σχετικό αντίτιμο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών που έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Η Ημέρα αυτή καθιερώθηκε από το 1983 και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια βόλτα μέχρι την Ακρόπολη και το Αρχαιολογικό της Μουσείο κι ας έχει λίγα σύννεφα στον ορίζοντα;

*Όπως ενημερωνόμαστε από σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, τα μουσεία που συμμετέχουν στη δράση είναι όσα ανήκουν στο Δημόσιο. Ωστόσο, πολλά και από αυτά που δεν ανήκουν, συμμετέχουν επίσης στο θεσμό- γι' αυτό είναι προτιμότερο να επιβεβαιώσετε ότι ο χώρος που θα επισκεφθείτε είναι ανοιχτός σήμερα στο κοινό προτού πάτε.

Πηγές: euro2day και yppo.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v