7 πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις (εύκολα ή καθόλου) όταν έχεις δίδυμα

7 πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις (εύκολα ή καθόλου) όταν έχεις δίδυμα

Νομίζετε πως το να είστε γονείς σε ένα μόνο παιδί αποτελεί πρόκληση; Δείτε πόσα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα (έως και αδύνατα) όταν έχεις δίδυμα:

1. Δεν μπορείς -εύκολα τουλάχιστον- να τα πάρεις και τα δύο στα χέρια, ειδικά έπειτα από κάποια κιλά. Στην ανάγκη, εννοείται, ότι όλα μπορείς να τα κάνεις. Αλλά το κουβάλημα δύο παιδιών ταυτόχρονα είναι δύσκολο. 

2. Κι όταν μεγαλώσουν λίγο και αρχίσουν να περπατάνε, δεν μπορείς να πας στην παιδική χαρά μόνη σου. Όταν τρέχουν προς διαφορετική κατεύθυνση το καθένα, ανάμεσα σε κούνιες που ανεμίζουν στον αέρα με δύναμη, ποιο να πρωτοκυνηγήσεις;! 



3. Δεν μπορείς να βγεις βόλτα χωρίς καρότσι. Εντάξει, καλό το περπάτημα, αλλά πώς να φορτωθείς τσάντα και να είσαι και σκυμμένη σχεδόν στα τέσσερα και να κρατάς/κυνηγάς δύο μικρά παιδιά ταυτόχρονα; Και 2 ενήλικες να είστε, πάλι το καρότσι είναι πολύ χρήσιμο. 

4. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που δεν μπορείς να τα παίξεις και με τα 2 παιδιά ταυτόχρονα. Π.χ. τα τροχήλατα παιχνίδια, στα οποία ανεβάζεις το ένα παιδί και ακριβώς επειδή πρέπει να το ελέγχεις, το άλλο αναγκαστικά περιμένει τη σειρά του. 



5. Δεν μπορείς να πάρεις τρίτο άτομο στο αμάξι. Τα δύο καθίσματα στο πίσω κάθισμα μπαίνουν και βγαίνουν την ίδια χρονική στιγμή. Τα δε πράγματα στο ταξίδι είναι όλα επί δύο και το πορτ παγκάζ πάντα γεμάτο! 

6. Δεν μπορείς να πας στον παιδίατρο μόνη σου, ειδικά για εμβόλιο! Κάθε παιδί θέλει την δική του παρηγοριά. 

7. Δεν μπορείς να πας σούπερ μάρκετ με δίδυμα μικρά, χωρίς δεύτερο άτομο. Δύο παιδιά, δύο καροτσάκια με καθισματάκια, άρα δύο να σέρνουν και να τραβάνε!



Είναι πολλές οι φορές που θα πεις όχι σε πολλές προσκλήσεις,  αν είσαι μόνη σου, και είναι πολλές οι φορές που ένα απλό πράγμα για μια μαμά με ένα παιδί, είναι βουνό για μια μαμά με δίδυμα! Τα δίδυμα θέλουν χέρια να βοηθάνε. Κακά τα ψέματα όλες χρειαζόμαστε βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών, όμως το θέμα εδώ είναι πρακτικό. Κάποια πράγματα, αν δεν είστε δύο, είναι απαγορευτικά με τα δίδυμα.

Ένα από τα καλά όμως που έχει αυτή η κατάσταση, και όσες έχουν δίδυμα θα με καταλάβουν, είναι ότι ο πατέρας δεν έχει καμία δικαιολογία για να… σκαπουλάρει. Είναι παρόν και ενεργός σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών του. Τυχερές όσες έχουν και επιπλέον βοήθεια και τυχερές όλες μας που ζούμε αυτό το θαύμα, αυτή τη δίδυμη ευτυχία!

 

v