Πώς να τακτοποιείτε τέλεια τα ντουλάπια σας

Πώς να τακτοποιείτε τέλεια τα ντουλάπια σας

Κάποιοι άνθρωποι ευημερούν στην ακαταστασία. Σε κάποιους άλλους, όμως, προκαλεί πονοκέφαλο. Και επειδή αρκετά προβλήματα έχουμε έτσι κι αλλιώς στο κεφάλι μας, ας μην τα βρίσκουμε και μπροστά μας κάθε φορά που ανοίγουμε ένα ντουλάπι στο σπίτι. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές για τάξη και οργάνωση και δείτε πόσο πιο εύκολα θα βρίσκετε πλέον όσα ψάχνετε, αλλά και πόσο θα διευκολυνθείτε στο καθάρισμα.

Τα κατσαρολικά στα ντουλάπια της κουζίνας

Προσθέστε μερικά διαχωριστικά για να τοποθετήσετε κατσαρόλες και στο πάνω ράφι βάλτε μόνο τα καπάκια.

Κούπες, φλυτζάνια και καφέδες

Παρατηρήστε πόσο έξυπνα έχουν τοποθετηθεί γαντζάκια για τις κούπες, αλλά και ένα ενδιάμεσο ραφάκι για τα χαμηλού ύψους αντικείμενα.

Καλαθάκια με ταμπελάκια

Εξυπηρετεί ιδιαίτερα αν έχετε κάποιο αντίστοιχο ντουλάπι στην κουζίνα, στο οποίο αποθηκεύετε πετσέτες και τραπεζομάντηλα.

Και μια αντίστοιχη ιδέα για τα τρόφιμα

Αντιστοίχως, με κουτάκια που θα έχουν ταμπελάκια μπορείτε και να τακτοποιήσετε τα ντουλάπια των τροφίμων.

Χαμηλά καλαθάκια

Ιδανική λύση για τα συρτάρια του μπάνιου, ώστε να βρίσκετε εύκολα ό,τι ψάχνετε.

Τάξη στο ντουλάπι

Για το ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα επιλέξτε ενδιάμεσα ραφάκια, καθώς και ένα κρεμαστό καλαθάκι που θα τοποθετήσετε πίσω από την πόρτα για τα σεσουάρ και τις βούρτσες.

Tα παιχνίδια στη θέση τους

Είτε στο δωμάτιο του παιδιού είτε στο playroom, ένα επιπλάκι με θέσεις για κουτιά είναι ό,τι πρέπει για να αποθηκεύετε εκεί τα παιχνίδια, ενώ χρησιμεύει και ως πάγκος για να κάθεστε.

Χωρίσματα στο συρτάρι

Έξυπνη λύση για το συρτάρι με τα εργαλεία, αρκεί να τοποθετήσετε τα χωρίσματα ανάλογα με το μέγεθός τους.

Ενδιάμεσα ράφια και καλάθια

Ένας τόσο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος τροφίμων είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να οργανωθεί. Ωστόσο, μερικά καλάθια και κάποια ενδιάμεσα ράφια που εξυπηρετούν για να εκμεταλλευτείτε το ύψος, σίγουρα θα βοηθήσουν.

Ράφια στην ντουλάπα-δωμάτιο

Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε walk-in ντουλάπα στο σπίτι, θα νιώσετε ακόμα πιο ευτυχείς αν αντί να έχετε όλα τα ρούχα κρεμασμένα τριγύρω, τοποθετήσετε μερικές ραφιέρες ώστε να τα τακτοποιήσετε και να τα βλέπετε όλα καλύτερα.

Κάθετα χωρίσματα στο ντουλάπι

Ο λόγος για αυτό το πολύ ψηλό ντουλάπι της κουζίνας, στο οποίο στοιβάζουμε ταψιά και υλικά που δεν χρησιμοποιούμε συχνά. Με αυτά τα κάθετα χωρίσματα, όμως, η ανεύρεσή τους θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Δίσκοι και ενδιάμεσα ράφια

Το μυστικό εδώ είναι καταρχάς να ξεπετάξετε πράγματα που έχετε σε αντίστοιχα ντουλάπια της κουζίνας και δεν χρειάζεστε. Οι δίσκοι πάντως θα σας «αναγκάσουν» κατά κάποιον τρόπο να τοποθετήσετε τα εναπομείναντα πάνω τους πιο τακτικά.

Κρεμαστές θήκες πίσω από την πόρτα

Εξαιρετική λύση για να κερδίσετε χώρο στο μεγάλο ντουλάπι τροφίμων. Παρατηρήστε, όμως, και τα διαφανή κουτάκια που εξυπηρετούν για τις πολύ μικρές συσκευασίες.

Ένα μόνο ράφι αρκεί

…για να κάνει τη διαφορά στο ντουλάπι των τάπερ. Στο κάτω μέρος στοιβάζονται τα δοχεία, το ένα μέσα στο άλλο, και στο πάνω, σε ειδικά καλάθια, τα καπάκια.

Θήκες για τα συρτάρια των ρούχων

Αυτές οι μικρές θήκες εξυπηρετούν τρομερά είτε για τα «μικρά» ρούχα, π.χ. για τα φορμάκια του μωρού, είτε για κάλτσες και εσώρουχα που μονίμως χάνονται στον χαμό.

Πηγή: brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v