Να συνεχίσω τη δίαιτα Dukan ή είναι ακατάλληλη;

Να συνεχίσω τη δίαιτα Dukan ή είναι ακατάλληλη;

Ερώτηση:
Είμαι κοπέλα 15 χρονών. Έχω 1,65 ύψος και είμαι 63 κιλά. Τον περασμένο χειμώνα είχα φτάσει να ζυγίζω 67 κιλά και στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού αποφάσισα να ξεκινήσω την δίαιτα Dukan, οπότε σε περίπου μια εβδομάδα έχασα 4 κιλά. Έτρωγα μόνο γαλακτοκομικά 0% και πίτουρο βρώμης. Κανονικά έπρεπε να τρώω και κρεατικά, αλλά είμαι χορτοφάγος, οπότε μόνο γαλακτοκομικά μπορούσα να φάω. Για ένα χρονικό διάστημα σταμάτησα τη δίαιτα, αλλά έχω διατηρήσει το βάρος μου. Τώρα αρχίζω ξανά τη δίαιτα, με σκοπό να χάσω άλλα 8-10 κιλά σε έναν μήνα. Με την γυμναστική δεν τα πάω αρκετά καλά, αλλά τώρα τελευταία προσπαθώ να πηγαίνω για περπάτημα τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα. Τι μου προτείνετε, να συνεχίσω τη συγκεκριμένη δίαιτα ή είναι ακατάλληλη για την ηλικία μου;
Απάντηση:

Η δίαιτα Dukan, έχει χαρακτηριστεί από μεγάλους οργανισμούς υγείας, όπως και από το Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολόγων, ως μία από τις δίαιτες που θα πρέπει να αποφύγετε, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο ιδρυτής, μάλιστα, της εν λόγω δίαιτας, Πιερ Ντουκάν, καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο, καθώς βρέθηκε ένοχος παράβασης της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής. Θα σας πρότεινα, λοιπόν, να συμβουλευτείτε ένα ειδικό, ώστε επιστημονικά και έγκυρα να σας βοηθήσει για να επιτύχετε το ιδανικό σας βάρος και να σας εκπαιδεύσει κυρίως στον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, μιας και ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι στα φυσιολογικά επίπεδα (23,2 Kg/m2). Το περπάτημα που κάνετε καθημερινά για 1 ώρα, είναι μία εξαιρετική αρχή, συνεχίστε το!

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

*Η Σιαλβέρα Ντορίνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v