12 πανέξυπνα κόλπα κουζίνας για «ψαγμένες» νοικοκυρές

12 πανέξυπνα κόλπα κουζίνας για «ψαγμένες» νοικοκυρές

Σας προκαλούμε να βρείτε μία μαμά που περνάει περισσότερο χρόνο στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά της απ’ ότι στην κουζίνα. Η κουζίνα είναι η εστία της οικογενειακής ζωής και ο χρόνος που περνάμε σ’ αυτήν είναι ατελείωτος. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια tips και μυστικά που λύνουν τα χέρια κάθε μαγείρισσας/ νοικοκυράς/ μαμάς κι αξίζουν της προσοχής σας.

Πάμε να δούμε πώς θα γίνει η ζωή μας (στην κουζίνα) ευκολότερη:

Το κουτί «Φάε με πρώτο»

Κολλήστε μια αυτοσχέδια ετικέτα σε ένα καλάθι ή κουτί και θεσπίστε τη συνήθεια σ’ αυτό να μπαίνουν όσα τρόφιμα βρίσκονται κοντά στο… τέλος της ζωής τους.

 

Για πιο ζουμερά λεμόνια

Πριν στύψετε τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια σας, κυλήστε τα σε μια επιφάνεια πιέζοντάς τα ελαφρά με την παλάμη σας, για να «βγουν» οι χυμοί τους.

Κομμένη μπανάνα πριν το ξεφλούδισμα

Με μια βελόνα, τρυπήστε τη φλούδα της μπανάνας και κάντε τομές κατά πλάτος σε ίσα διαστήματα. Ξεφλουδίστε και απολαύστε.

Τι να κάνετε τα μυρωδικά που «κιτρίνισαν»

Μην τα πετάξετε εφόσον έχουν κιτρινίσει ελαφρά, αλλά δεν έχουν χαλάσει. Ψιλοκόψτε τα, βάλτε τα σε μια παγοθήκη, προσθέστε ελαιόλαδο και αφήστε τα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Έξυπνη αποθήκευση από πλαστικά μπουκάλια

Τα μπουκάλια από σοκολατούχα γάλατα ή χυμούς μπορούν, αντί να πεταχτούν, να γίνουν ωραιότατα δοχεία αποθήκευσης οσπρίων, καφέ ή δημητριακών για καθημερινή χρήση ή για το ταξίδι.

Οργάνωση ψυγείου από αυγοθήκες

Κόψτε το κάτω μέρος της χάρτινης θήκης αυγών και προσαρμόστε την στο ράφι του ψυγείου σας. Έτσι, θα τοποθετήσετε μουστάρδες, σιρόπια κ.λπ. μπουκαλάκια οργανωμένα και καθαρά σε ένα σημείο.

Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ντομάτες

Αν θέλετε να ξεφλουδίσετε ντομάτες για τη σάλτσα σας, χαράξτε ένα μεγάλο Χ στην κορυφή της και βουτήξτε τις σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τις ντομάτες απ’ το καυτό νερό, αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά και ξεφλουδίστε εύκολα.

Τα υπολείμματα μερέντας στα τοιχώματα του βάζου

Ξέρουμε ότι λυπάται η ψυχή σας να πετάτε το βαζάκι, όταν έχουν μείνει έστω και λίγα γραμμάρια σοκολάτας. Για να μην πάει τίποτα χαμένο, χύστε στο βάζο με τα υπολείμματα καυτό γάλα, ανακατέψτε καλά και φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα στο λεπτό.

Μικρή πίτα, μεγάλο ταψί

Αν θέλετε να ψήσετε κάτι μικρότερο απ’ το μέγεθος του ταψιού σας, λίγο αλουμινόχαρτο θα βοηθήσει.

Τέλεια, διαφανή παγάκια

Αν ο ψυχαναγκασμός σας, σας κάνει να ενοχλείστε από τα «θολά» παγάκια που σερβίρετε στο ποτό των καλεσμένων σας, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσετε το νερό πριν το καταψύξετε.

Ό,τι περισσεύει, μπαίνει στην κατάψυξη

Αν έχετε κολοκυθιές που έβγαλαν ένα κάρο κολοκύθια, αν σας έστειλε ο παππούς τρεις τόνους λεμόνια απ’ το χωριό ή αν σας περισσεύει οποιοδήποτε φρέσκο λαχανικό ή φρούτο, κόψτε το, βάλτε το σε ειδικές σακούλες τροφίμων κι αποθηκεύστε το στην κατάψυξη.

Σύριγγα για να... ξεζουμίσετε λεμόνια, πορτοκάλια κ.λπ.

Αν η συνταγή σας θέλει 10 ml χυμού λεμονιού, πορτοκαλιού κ.ο.κ., μπορείτε αντί να στύψετε, να αντλήσετε την επιθυμητή ποσότητα με μια σύριγγα!

Πηγή: Brightside.com

v