Πού να… πιάσετε τον Μάη με τα παιδιά το τριήμερο

Πού να… πιάσετε τον Μάη με τα παιδιά το τριήμερο

Καλά- καλά δεν τελείωσαν οι διακοπές του Πάσχα και μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουμε λίγο καθισιό ακόμα το ερχόμενο τριήμερο, αφού η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει Δευτέρα. Οι προτάσεις μας φυσικά εναρμονίζονται με την καλοκαιρία των ημερών και την άκρως ανοιξιάτικη διάθεσή μας. Ένας σας υποσχόμαστε: ότι το τριήμερό σας δεν θα κάτσετε λεπτό στο σπίτι!

Κοιτάξτε, αγγίξτε, μυρίστε στην Ανθοκομική έκθεση Κηφισιάς

Για 63η χρονιά, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί την ιδανική βόλτα ανάμεσα στα λουλούδια, τα χρώματα και τις μυρωδιές της άνοιξης. Εκεί, θα περιπλανηθείτε στον «Κήπο των αισθήσεων», όπου μικροί και μεγάλοι θα έρθετε σε επαφή με τα φυτά και τη φύση με όλες τις αισθήσεις σας και θα διασχίσετε το μαγικό «Μονοπάτι των Αισθήσεων». Τα καλά δεν τελειώνουν εδώ: ο λαβύρινθος της έκθεσης σάς περιμένει να τον εξερευνήσετε, χωρίς ωστόσο να χαθείτε. Μπορείτε να σκεφτείτε μια καλύτερη πρόταση για να βρεθούν τα παιδιά μέσα στη φύση;

Ακόμα κι αν δεν προλάβετε να την επισκεφθείτε το ερχόμενο τριήμερο, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 14 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Θέατρο, θάλασσα, βόλτα και παιδική χαρά στον Φλοίσβο

Ψηφίστε παραλία για να ξεσκάσετε οικογενειακώς δίπλα στη θάλασσα. Ξεκινήστε από νωρίς με μια βόλτα στο πάρκο του Φλοίσβου, επισκεφθείτε την πρότυπη παιδική χαρά που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και απολαύστε τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα ενώ τα παιδιά παίζουν ή κάνουν ποδήλατο στην… περατζάδα ακριβώς δίπλα σας. Για την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, κλείστε θέση για να δείτε τις Περιπέτειες του Κοντορεβυθούλη στον ανοιχτό χώρο του θερινού Σινέ Φλοίσβος με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ ανά άτομο.

Τριήμερο στο Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: inews.gr

Με το πλήθος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο τριήμερο εκεί, η πιο συνετή λύση είναι να… κατασκηνώσετε στο πάρκο του Σταύρου Νιάρχου. Ενδεικτικά, το Σάββατο, τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν με yoga και να παίξουν παλιά και αγαπημένα παιχνίδια με τους γονείς τους.

Την επόμενη ημέρα, μαμάδες και μπαμπάδες μπορούν να εξασκηθούν στο χούλα χουπ (11.30-13.00) ενώ τα παιδιά γίνονται οι κηπουροί του πάρκου την ίδια ώρα (11.00-12.30).

Ανήμερα την Πρωτομαγιά, φυσικά, θα φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, το οποίο στο τέλος θα πάρετε μαζί! Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται προεγγραφή, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών. 

Το ίδιο απόγευμα, τα παιδιά 6 ως 14 ετών θα φτιάξουν τη δική τους ορχήστρα υπό την καθοδήγηση της ομάδας El Sistema Greece. Οι ειδικοί, μάλιστα, συνιστούν να φέρετε μαζί το δικό σας μουσικό όργανο απ’ το σπίτι… Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Φυσικά, μπορείτε να τελειώσετε τη μέρα σας (δυστυχώς και το τριήμερο) με μια «πράσινη» περιήγηση στο πάρκο του χώρου.

Πικ- νικ, συναυλία και χορός στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Στον καταπράσινο χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου Κερατέας, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξετε το μαγιάτικο στεφάνι σας, θα κάνετε με τις ώρες βόλτες στο πράσινο και θα απολαύσετε ένα ανοιξιάτικο πικ νικ στο ξύλινο χωριό του Λαογραφικού Μουσείου. Και στις 12, ξεκινά ο χορός. Εκεί, θα βρίσκονται ο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους, Λάκης Παπαδόπουλος και η Ευδοκία για να μας διασκεδάσουν με τις μουσικές τους και να μας… χορέψουν στο ταψί. Η είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά άτομο, ωστόσο, αν πάτε οικογενειακώς προτιμήστε το family ticket για 2 ενήλικες και 2 παιδιά που κοστίζει 18 ευρώ και συμφέρει περισσότερο.

Εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας μέσω viva.

v