Πώς να διακοσμήσετε τα τραπέζια της βάφτισης... με τα χεράκια σας!

Πώς να διακοσμήσετε τα τραπέζια της βάφτισης... με τα χεράκια σας!

Αφού διαλέξαμε εκκλησία για τη βάφτιση του μωρού μας, παραγγείλαμε τα προσκλητήρια και ετοιμάσαμε τα μαρτυρικά, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεγάλης ημέρας και συγκεκριμένα με τον στολισμό του χώρου στον οποίον θα πραγματοποιήσουμε το τραπέζι. Αν δεν πρόκειται για κάποιον χώρο που προορίζεται κατ’εξοχήν για βαφτίσεις, άρα στο «πακέτο» της εκδήλωσης περιλαμβάνεται και ο στολισμός, αλλά για κάποιο εστιατόριο/οικογενειακή ταβέρνα ή απλά τον κήπο του σπιτιού σας, είναι στο χέρι σας να διακοσμήσετε εσείς τα τραπέζια όπως επιθυμείτε.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιες χαριτωμένες, κάποιες εντυπωσιακές και κάποιες πρωτότυπες ιδέες που είμαστε σίγουροι ότι δεν είχατε σκεφτεί, σας τις παρουσιάζουμε και σας αφήνουμε να… αυτοσχεδιάσετε! Σας έχουμε εμπιστοσύνη –θα τα κάνετε όλα υπέροχα!

Βαζάκια με λουλούδια

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να έχουν τα τραπέζια των καλεσμένων σας, αυτό είναι βάζα ή βαζάκια με λουλούδια! Αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε τόσα βάζα, η απάντηση είναι απλή: Στην κουζίνα σας –ή στην κουζίνα της μαμάς, της αδερφής, της θείας σας κ.ο.κ. Μπορείτε να τα «ντύσετε» με σχοινί, με δαντέλα και κορδέλα, να στολίσετε με γκλίτερ και να τα… διανθίσετε με μικρά λουλούδια που θα βρείτε ακόμα και στη λαϊκή.

…ή με άλλα διακοσμητικά

Εξάλλου, τα βαζάκια σας μπορείτε να τα γεμίσετε και με κεράκια, μπαλόνια ή όποιο άλλο διακοσμητικό σκεφτείτε, όπως π.χ. το μονόγραμμα του παιδιού πάνω σε ένα στικ.

Αντί για βαζάκια

…μπορείτε να επιστρατεύσετε ποτήρια, μπουκαλάκια ή ανθοδοχεία και να «παίξετε» με τα μεγέθη ή με ιδιαίτερα λουλούδια που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε μέσα.

Πρωτότυπος στολισμός

Αν πάλι έχετε το μεράκι, την διάθεση και την οικονομική δυνατότητα για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας, οι παραπάνω ιδέες είναι οι πιο πρωτότυπες και ταυτόχρονα χαριτωμένες που βρήκαμε. Κορνίζες με φωτογραφίες δικές σας και του μωρού, μπουκάλια και ξύλο για πιο ρουστίκ στιλ ή χρυσόψαρα σε γυάλες, για βάπτιση με πιο… θαλασσινό χαρακτήρα!

…και εναλλακτικές ιδέες

Αντί για βαζάκια, τα τραπέζια μπορούν να στολιστούν με μικρά καφασάκια με λουλούδια, μεγάλα δοχεία από κονσέρβες που θα βάψετε και θα διακοσμήσετε όπως αλλιώς θέλετε, ενώ μία ιδέα που σίγουρα θα ενθουσιάσει, είναι στον ίδιο χώρο αλλά ίσως λίγο απόμερα να έχετε και ένα τραπέζι γλυκών και ζαχαρωτών (candy table, όπως είναι πλέον της “μοδός” να λέγεται).

Τραπεζομάντηλο ή ράνερ;

Ένα λευκό τραπεζομάντηλο είναι πάντα η πιο κομψή λύση, ωστόσο και ένα ράνερ από λινάτσα δίνει πάντα έναν ρουστίκ χαρακτήρα που αρέσει.

Ή μήπως σουπλά

Εναλλακτικά, για το τραπέζι σε ταβέρνα ή καλύτερη λύση είναι να τυπώσετε όμορφα σουπλά που θα δημιουργούν στα τραπέζια σας ομοιομορφία, δίνοντάς τους, όμως, και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Έτσι, μπορείτε να ετοιμάσετε σουπλά με το μονόγραμμα του παιδιού



…ή με ολόκληρο το όνομά του



Σουπλά που να ταιριάζουν στο θέμα της βάφτισης



…ή απλά να «δένουν» χρωματικά



Ευχαριστήρια σούπλα, στα οποία π.χ. θα γράφετε «Η οικογένεια Παπαδοπούλου σας ευχαριστεί για την παρουσία σας στη βάφτιση της μικρής μας…»



…ή παιδικά σουπλά, στα οποία π.χ. οι μικροί καλεσμένοι θα μπορούν να ζωγραφίσουν!



Για τα προσωποποιημένα σουπλά σας μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ και εδώ, ή να κάνετε μία απλή αναζήτηση στο Google γράφοντας «εκτυπώσεις σουπλά».

Το παιδικό τραπέζι

Τέλος, αν πρόκειται να έχετε πολλούς μικρούς καλεσμένους στη βάφτιση, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα όμορφο τραπέζι αποκλειστικά για εκείνους, ίσως με πιο ζωηρά χρώματα, αλλά και διάφορες μικρές εκπλήξεις, όπως χαρτιά για να ζωγραφίσουν, γλειφιτζούρια κ.ο.κ.

 

v