Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στις 27 και 28 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού στις 27 και 28 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» διοργανώνει στις 27 και 28 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, ένα διήμερο σημαντικών εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό. Σε αυτό θα περιγράφουν πρακτικές που βοηθούν στην εδραίωση του μητρικού θηλασμού από ειδικούς επιστήμονες.

Αποτελεί το 10ο ετήσιο σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό του συλλόγου συμβούλων θηλασμού με διεθνή πιστοποίηση, με θέμα: «Προσέγγιση με το βλέμμα των ειδικών» και σε αυτό θα μιλήσουν σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές όπως ο καθηγητής James McKenna και η Catherine Watson Genna. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν IBCLC από τη χώρα μας, παρουσιάζοντας θέματα γενικού ενδιαφέροντος, σχετικά με το θηλασμό, αλλά και με τον ύπνο.

Το σεμινάριό θα γίνει Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου, 9 π.μ. έως 5.45 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο αλλά και τον σύλλογο θα βρείτε στην ιστοσελίδα galaxiasibclc.gr.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Ο καθηγητής James McKenna, Ανθρωπολόγος είναι εξειδικευμένος σε θέματα του ύπνου των βρεφών . Διευθύνει το εργαστήριο συμπεριφορικής μελέτης του ύπνου μητέρας-βρέφους στο Πανεπιστήμιο Notre Dame της Indiana US. Έχει εισάγει τον ενδιαφέροντα όρο breastsleeping που αφορά τον προβληματισμό σχετικά με τις  ασφαλείς πρακτικές ύπνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού,

Η Catherine Watson Genna εργάζεται ως ιδιώτης IBCLC στη Νέα Υόρκη, έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση ειδικών περιπτώσεων. Οι διαλέξεις της απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας για περίπλοκες καταστάσεις βρεφών με νευρολογικά, ανατομικά ή γενετικά προβλήματα. Ειδικό γνωστικό της αντικείμενο αποτελεί η μελέτη της κινητικότητας της γλώσσας και η κλινική εκτίμηση των περιπτώσεων βραχέος χαλινού.
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v