Οι 6 κανόνες της Κοκό Σανέλ για την ιδανική γυναικεία ντουλάπα

Οι 6 κανόνες της Κοκό Σανέλ για την ιδανική γυναικεία ντουλάπα

Η Κοκό Σανέλ ήταν η επιτομή της κομψότητας και σφράγισε δια παντός τον κόσμο της μόδας με την διαχρονικότητα του στιλ της αλλά και το κοφτερό μυαλό της. Οι απόψεις της σχετικά με το πώς πρέπει αλλά και πώς δεν πρέπει να ντύνεται μια γυναίκα ήταν κάθε άλλο παρά αδιάφορες και οι «κανόνες» της ακολουθούνται ως Ευαγγέλιο μέχρι και σήμερα.

Ποιες είναι όμως οι… 6 εντολές της μεγάλης Κυρίας της μόδας για την ιδανική γυναικεία γκαρνταρόμπα;

Κανόνας Νο1: Επενδύστε σε παπούτσια

Η Κοκό τα ‘χει πει: «Μια γυναίκα που φοράει όμορφα παπούτσια δεν είναι ποτέ άσχημη», προσυπογράφοντας την παγιωμένη στον κόσμο της μόδας γνώμη που θεωρεί τα παπούτσια ως το απόλυτο «αξεσουάρ» μόδας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης και η άλλη ρήση της διάσημης σχεδιάστριας: «Να έχετε ψηλά τακούνια, κεφάλι και στάνταρτς».

Κανόνας Νο2: Άσπρο και μαύρο

Αν η διαχρονικότητα ήταν χρώμα, τότε θα ήταν κάποιο απ’ τα δύο: άσπρο ή μαύρο. Η ιδανική γυναικεία ντουλάπα, πρέπει να έχει κι απ’ τα δυο.

«Οι γυναίκες έχουν στο μυαλό τους όλα τα χρώματα εκτός από την απουσία χρώματος. Έχω ξαναπεί ότι το μαύρο τα έχει όλα. Το άσπρο επίσης. Η ομορφιά τους είναι απόλυτη. Πρόκειται για την απόλυτη αρμονία.»



Κανόνας Νο3: Περιποίηση

Παρόμοια λογική με τη Μονρόε που φέρεται να έχει πει, ότι μια γυναίκα πρέπει να μην πηγαίνει ούτε μέχρι το περίπτερο χωρίς να φοράει λίγο κραγιόν (δεν υιοθετούμε!), είχε η μεγάλη σχεδιάστρια:

«Όσο χειρότερα νιώθει μια γυναίκα, τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η εμφάνισή της.»

«Ντύσου μέτρια και θα θυμούνται το φόρεμα. Ντύσου άψογα και θα θυμούνται τη γυναίκα»

«Δεν καταλαβαίνω πώς μια γυναίκα μπορεί να φύγει απ’ το σπίτι χωρίς να περιποιηθεί λίγο τον εαυτό της –τουλάχιστον για λόγους ευγένειας. Κι έπειτα… ποτέ δεν ξέρεις, ίσως είναι η ημέρα που έχει ραντεβού με την τύχη της. Και είναι απαραίτητο να είσαι όσο πιο όμορφη γίνεται για χάρη της τύχης σου.»

Μη φοβού, όμως, δεν χρειάζονται υπερβολές -ακόμα κι η Σανέλ υποστηρίζει ότι «Η φροντίδα της εμφάνισής σου πρέπει να αρχίζει απ’ την καρδιά και την ψυχή σου. Τα προϊόντα ομορφιάς δεν βοηθούν από μόνα τους.»



Κανόνας Νο4: Το παν είναι η σωστή εφαρμογή

Ή αλλιώς: τα ρούχα σου πρέπει να τα φοράς κι όχι να σε φορούν. Σημασία έχει τα ρούχα σου να σου πηγαίνουν –δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η κορυφαία σχεδιάστρια. Ένα πανάκριβο φόρεμα με κακή εφαρμογή δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει. Η Κοκό το λέει καθαρά «Η μόδα είναι σαν την αρχιτεκτονική: τα πάντα είναι θέμα αναλογιών».



Κανόνας Νο5: Απλότητα

Τόσο η κομψότητα, όσο και η διαχρονικότητα δεν μπορούν παρά να αντιστοιχούν στην απλότητα κι όχι στην φλυαρία.

«Το κλειδί για την αληθινή κομψότητα είναι η απλότητα»



Κανόνας Νο6: Πολλά φορέματα

Είναι βολικά, είναι σέξι, είναι θηλυκά και διαχρονικά. Τα φορέματα έχουν φτιαχτεί για να μας κολακεύουν, γι’ αυτό η Κοκό τα θεωρεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γυναικείας ντουλάπας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v