Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και φτιάξτε αυτά τα σοκολατάκια με τριμμένο oreo

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και φτιάξτε αυτά τα σοκολατάκια με τριμμένο oreo

Σήμερα είναι η μέρα που θα κάνετε μια τεράστια χάρη στον εαυτό και τους αγαπημένους σας: σήμερα είναι η μέρα που θα βάλετε στη ζωή σας την παρακάτω εύκολη συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια με τριμμένο oreo και αλατισμένο σιρόπι καραμέλας. Σήμερα είναι η μέρα που ο όρος «γλυκό» θα αποκτήσει νέο νόημα. Καλή σας απόλαυση. Μας ευχαριστείτε μετά.

Τι θα χρειαστείτε

35 μπισκότα oreo

200-250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια κουβερτούρα

Σιρόπι καραμέλα

Λίγο χοντρό αλάτι για το γαρνίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο  : Σπάστε

Βγάλτε τα μπισκότα από τη συσκευασία τους και θρυμματίστε τα όσο καλύτερα μπορείτε. Όσο πιο τριμμένα είναι, τόσο καλύτερη και μαλακότερη θα είναι η γέμιση. Γι’ αυτό, ιδανικά βάλτε τα στο μίξερ ή το multi, αφού πρώτα τα κόψετε με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια.

Τρίψτε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν… σκόνη.



Βήμα 2ο : Ανακατέψτε

Όταν θρυμματίσετε εντελώς τα μπισκότα, θα πρέπει η κρέμα των oreo να μην ξεχωρίζει. Σ’ αυτό το στάδιο, προσθέστε στο μίξερ το τυρί-κρέμα, λίγο-λίγο.

Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μαλακό.

Βήμα 3ο: Πλάστε

Θεωρητικά, πρέπει να φτιάξετε τόσα μπαλάκια-σοκολατάκια, όσα και μπισκότα oreo χρησιμοποιήσατε. Ωστόσο, εννοείται ότι μπορείτε να φτιάξετε τις σοκολατένιες μπαλίτσες σε όποιο σχήμα και μέγεθος θέλετε.

Αν θέλετε να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη συνταγή, τότε πλάστε σοκολατάκια στο μέγεθος περίπου ενός κουταλιού του γλυκού.

Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί σε μια πιατέλα και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.



Βήμα 4ο: Λιώστε

Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και, αφού τα σοκολατάκια oreo κρυώσουν, βγάλτε τα απ’ το ψυγείο, ρίξτε τα με προσοχή στο μπολ ή το μπρίκι με τη λιωμένη σοκολάτα και γυρίστε τα με ένα κουτάλι ώστε η σοκολάτα να καλύψει κάθε σημείο τους.

Βάλτε τα σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα για ακόμη 10 λεπτά στο ψυγείο.



Βήμα 5ο: Διακοσμήστε

Εδώ, μπορείτε να εξαντλήσετε τη δημιουργικότητά σας. Μπορείτε να τα περιχύσετε με σιρόπι καραμέλας έτοιμο ή σπιτικό (εδώ, μπορείτε να δείτε μια αναλυτική συνταγή) και να τα πασπαλίσετε με λίγο χοντρό αλάτι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε ή έχετε πρόχειρο στα ντουλάπια σας.

Αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμα να φαγωθούν.



Πηγή: culinaryhill.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v