«Έτσι είναι η μαστίτιδα»: Μία νέα μαμά προειδοποιεί

«Έτσι είναι η μαστίτιδα»: Μία νέα μαμά προειδοποιεί

Αφού θήλασε για έναν ολόκληρο χρόνο, αυτή η μαμά νιώθει πλέον έτοιμη να μοιραστεί με τις υπόλοιπες την ιστορία της. Όχι, όμως, επειδή είναι ευχάριστη ή δίνει έμπνευση. Αντίθετα, σκοπός της είναι να μιλήσει ρεαλιστικά για τη λιγότερο «λαμπερή» πλευρά του θηλασμού, για την οποία λίγοι μιλούν, όμως κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

Το μήνυμά της το περνά καταρχάς με μία δυνατή φωτογραφία, στην οποία δείχνει τον κόκκινο, πρησμένο μαστό της, προκειμένου να δείξει πώς ακριβώς είναι η εικόνα της μαστίτιδας. Η επίπονη αυτή κατάσταση προκύπτει όταν ένας από τους αγωγούς γάλακτος φράσσει.

Μάθετε περισσότερα για τη μαστίτιδα εδώ.



Η Rudy, ωστόσο, εξηγεί πως αυτή δεν ήταν η μοναδική δυσκολία που αντιμετώπισε με τον θηλασμό: «Ο θηλασμός δεν ήταν εύκολος για εμένα. Το γάλα μου κατέβηκε έπειτα από πέντε ημέρες. Δεν ήξερα ότι μπορεί να καθυστερήσει τόσο πολύ και δυστυχώς στο μαιευτήριο δεν ήρθε κανείς να με βοηθήσει ή να με ενημερώσει.» Όπως η ίδια περιγράφει στη σελίδα της στο Instagram, επιστρέφοντας στο σπίτι τα προβλήματα συνεχίστηκαν, γιατί οι θηλές της ήταν πληγιασμένες. «Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιον πόνο. Έτρεμα κάθε φορά που πλησίαζε η ώρα να θηλάσω, όμως επέμενα με δάκρυα στα μάτια, μέχρι που σιγά-σιγά οι πληγές επουλώθηκαν. Κανείς δεν μου είχε πει πώς να "πιάνει" το μωρό στη θηλή», εξηγεί.

Όταν δε έβγαινε έξω με το μωρό της, αναγκαζόταν να το θηλάζει στις τουαλέτες ή με μπιμπερό, έχοντας αντλήσει γάλα με το θήλαστρο νωρίτερα, γιατί ένιωθε άσχημα να θηλάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. «Το αποτέλεσμα ήταν να πάθω μαστίτιδα. Κακώς δεν θήλαζα ελεύθερα σε δημόσιους χώρους!», λέει πλέον.

Περιγράφει πόσο υπέφερε με την μαστίτιδα: «Θυμάμαι να ξυπνάω στις 3:00 το πρωί τρέμοντας, να βάζω επιπλέον κουβέρτες και να προσπαθώ να θηλάσω τον γιο μου. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Έτρεμα και πάγωνα, αλλά ταυτόχρονα ίδρωνα κιόλας. Όσο ο πυρετός ανέβαινε και άρχισα να κάνω εμετούς, κατάλαβα ότι έχω κάτι σοβαρό. Είχα εμφανίσει σήψη μέσα σε μία νύχτα και αυτό γιατί δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω το πρώτα σημάδια της μαστίτιδας (καθώς δεν υπήρχε κοκκινίλα την πρώτη ημέρα).»

Τελικά, η Rudy συνειδητοποίησε από πού ξεκινούσε όλο το πρόβλημα: «Η έλλειψη ενημέρωσης και υποστήριξης μου προκάλεσαν όλο αυτόν το πόνο. Είναι σημαντικό στα μαιευτήρια να υπάρχουν επαγγελματίες σύμβουλοι θηλασμού που να στέκονται με πραγματικό ενδιαφέρον στο πλευρό της νέας μαμάς και όχι να την επιπλήττουν όταν δεν καταφέρνει να θηλάσει. Γιατί παρόλο που ο θηλασμός είναι μία απόλυτα φυσική διαδικασία, δεν έρχεται πάντα σε όλες τις γυναίκες φυσικά. Ενημερωθείτε, λοιπόν, μαμάδες, γιατί αν δεν το κάνετε μόνες σας, πολύ πιθανώς κανείς να μη σας πει όσα πρέπει να ξέρετε.»

Πηγή: popsugar.com

 

v