8 ερωτήσεις που θα σου πουν αν πρέπει να χωρίσεις…

8 ερωτήσεις που θα σου πουν αν πρέπει να χωρίσεις…

Κανείς δεν παντρεύεται με το σκεπτικό ότι σε 2, 5 ή 10 χρόνια θα διαβεί το κατώφλι του δικηγόρου για να «βγάλει» διαζύγιο. Όμως οι άνθρωποι αλλάζουν και, καμιά φορά, μπορεί η αλλαγή τους να μετασχηματίσει τόσο τη σχέση τους, που να μην είναι πια βιώσιμη. Πριν, όμως, βιαστείτε να βάλετε μπροστά τις διαδικασίες του χωρισμού, πριν φτιάξετε βαλίτσες και βάψετε τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε, σκεφτείτε το καλά.

Και τούμπαλιν: πριν βιαστείτε να κρύψετε κάτω απ’ το χαλί προβλήματα που από ανασφάλεια ή αγάπη βαφτίζετε «ασήμαντα», δώστε λίγο χρόνο και αρκετή σκέψη και με ψυχραιμία προσπαθήστε να απαντήσετε τις παρακάτω ερωτήσεις.

Θέλετε η σχέση σας να διορθωθεί ή θέλετε ο γάμος να λήξει οριστικά; Η απόσταση ανάμεσα σε μια σχέση που δυστυχεί και μια σχέση που δεν σώζεται με τίποτα είναι μεγάλη –βρείτε ποια είναι η απάντηση στην περίπτωσή σας.

Έχετε κάνει ό,τι περνάει απ’ το δικό σας χέρι για να σώσετε τον γάμο σας; Αναλογιστείτε αν πραγματικά δώσατε το 100% των δυνάμεών σας για να σώσετε ό,τι μπορεί να σωθεί ή αν ο εγωισμός σάς κρατάει πίσω.

Είναι το διάστημα στο οποίο σκέφτεστε να χωρίσετε επαρκές; Αν η σκέψη και η «ανάγκη» (εντός ή εκτός εισαγωγικών) προέκυψε πριν έναν, δυο, τρεις μήνες, ίσως περνάτε μια δύσκολη περίοδο και πρέπει να δείξετε υπομονή και να δώσετε κι αυτή τη μάχη. Αν, όμως… κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια, τότε μάλλον πρέπει να βρείτε το κουράγιο να βάλετε ένα τέλος.

Έχετε πέσει ποτέ θύμα λεκτικής/ σωματικής βίας; Ο σύντροφός σας, σας συμπεριφέρεται υποτιμητικά ή βίαια; Σας έχει χτυπήσει έστω και μία φορά; Έχετε νιώσει φόβο; Αν η απάντηση είναι θετική, δεν έχετε τίποτα να σκεφτείτε. Βρείτε το κουράγιο να βγείτε απ’ τη σχέση που σας πληγώνει (σωματικά ή ψυχικά) και όλα –ακόμα και το βιοποριστικό πρόβλημα, που ενδεχομένως σας κρατάει πίσω- θα βρουν τη λύση τους!

Καλύπτει η σχέση μου τα στανταρτς που έχω ορίσει για τον εαυτό μου; Βάλτε τα κάτω με τον εαυτό σας και αναρωτηθείτε αν παίρνετε αυτό που είχατε φανταστεί ότι πρέπει να παίρνει ένας άνθρωπος απ’ τον σύντροφό του –χωρίς ονειροπολήσεις, αλλά με ρεαλισμό.

Είναι η σχέση σας καταπιεστική και αδυνατείτε να κάνετε όσα επιθυμείτε, όπως να κυνηγήσετε προσωπικούς στόχους ή να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας;

Φέρετε άσχημα στα παιδιά; Όπου «άσχημα» δεν χρειάζεται να θέσετε ξύλο, απλά σκεφτείτε: είναι ή όχι σωστός γονιός. Τα δικά σας προβλήματα ίσως παίρνουν αναβολή, αλλά η κακομεταχείριση των παιδιών δεν είναι συζητήσιμη.

Έχετε σταματήσει να τον αγαπάτε; Εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, πριν απ’ όλα τ΄ άλλα σκεφτείτε σοβαρά αν νιώθετε αγάπη. Όχι την ίδια τεράστια, φλογερή αγάπη που νιώθετε στην αρχή απαραίτητα, αλλά εξακολουθείτε να νιώθετε τρυφερά για το άλλο σας μισό;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v