Πώς να φτιάχνετε τέλεια χάρτινα καραβάκια και σαΐτες

Πώς να φτιάχνετε τέλεια χάρτινα καραβάκια και σαΐτες

Πάντα θαύμαζα τους… μετρ των οριγκάμι, καθώς και κάθε πιθανής κατασκευής που μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό έργο τέχνης από ένα μόνο υλικό –πόσο μάλλον από χαρτί. Γιατί για τους περισσότερους από εμάς, ένα κομμάτι χαρτί είναι απλά αυτό. Στην πραγματικότητα, όμως, οι εναλλακτικές που κρύβει ο τρόπος που θα το διαχειριστούμε είναι ατελείωτες –θυμίζει λίγο τη μαγειρική. Αυτό σαν ιδέα δεν μπορεί παρά να συναρπάσει ένα παιδί! Και αυτός είναι ίσως ο καλύτερος λόγος για να μάθουμε κι εμείς να διπλώνουμε χαρτιά… σαν επαγγελματίες.

Βήμα πρώτο: Η σαΐτα η σωστή

Αν δεν ήσασταν από τους μαθητές που πετούσαν σαΐτες μέσα στην τάξη, το πιθανότερο είναι ότι κάθε σας προσπάθεια για να μιμηθείτε σήμερα τους πιο… ατίθασους -αλλά ταλαντούχους στις κατασκευές- συμμαθητές σας, αποβαίνει μάταια. Μέχρι πριν μερικά λεπτά. Γιατί τώρα θα δείτε όχι μία, αλλά δύο step-by-step οδηγίες για την τέλεια σαΐτα:

Δείτε το βίντεο:



Ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

Βήμα δεύτερο: Το καραβάκι το έμπειρο

Ζητήστε από τον παππού να σας φυλάξει μια εφημερίδα και καθίστε μαζί με τα παιδιά, για να τους δείξετε πώς να φτιάχνουν υπέροχα καραβάκια για… ταξίδια μακρινά, τα οποία μάλιστα μπορείτε αν θέλετε και να στολίσετε αργότερα, όπως προτιμάτε.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, δείτε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v