Γιατί η κόρη μου έχει άστατο κύκλο;

Γιατί η κόρη μου έχει άστατο κύκλο;

Ερώτηση:
Η κόρη μου έχει 3 μήνες να αδιαθετήσει. Τι να κάνω για να της έρθει περίοδος; Έχει και πολυκυστικές ωοθήκες.
Απάντηση:

Η κόρη σας μου λέτε πως είναι 16 χρονών και έχει τρεις μήνες να αδιαθετήσει. Το βάρος της είναι πολύ χαμηλό. Μήπως κάνει αθλητισμό; Μήπως έχει πολύ λίγο λίπος σε σχέση με το ύψος της; Αυτά όλα είναι προδιαθεσικοί παράγοντες για να καθυστερούν τη έμμηνο ρύση ή να μην έρχεται κανονικά. Νομίζω ότι αν ανησυχείτε πολύ, ένα υπερηχογράφημα είναι το μόνο που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Από εκεί και ύστερα, αν ο υπέρηχος είναι φυσιολογικός και θέλετε περισσότερο ψάξιμο, πρέπει να δείτε τον θυρεοειδή και τις γυναικείες ορμόνες.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v