Είναι ασφαλές το εμβόλιο Bexsero για τα παιδιά;

Είναι ασφαλές το εμβόλιο Bexsero για τα παιδιά;

Ερώτηση:
Θα ήθελα να ρωτήσω για την εγκυρότητα του εμβολίου Bexsero για την κόρη μου που είναι 3 χρονών. Έπρεπε να το κάνει πριν ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό; Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: newsapi.com.au

Το Bexero είναι το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο της ομάδας Β. βέβαια είναι ασφαλές και εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. , απλώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του υποχρεωτικού εθνικού εμβολιασμού, πιθανότατα λόγω κόστους.

Μπορεί να γίνει από την ηλικία των 2 μηνών και μετά. Για την ηλικία των τριών ετών, απαιτούνται 2 δόσεις με απόσταση 2 μηνών μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι στην Μεγάλη Βρετανία, το εμβόλιο γίνεται σε όλα τα βρέφη κάτω του έτους. Στις άμεσες παροδικές παρενέργειες, έχει συνδεθεί με κάπως αυξημένες πιθανότητες για πυρετό μετά τον εμβολιασμό και για τοπικές αντιδράσεις (πρήξιμο, πόνο στο σημείο της ένεσης). 

*Η Ευαγγελία Αχλαδά είναι Επιμελήτρια Παιδιατρικού Τμήματος Παίδων Ευρωκλινικής Παίδων. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

*Σημείωση: Το εμβόλιο Bexsero έχει ενταχθεί πλέον στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, ωστόσο χορηγείται δωρεάν μόνο σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v