Οι 5 καλύτερες ταβέρνες με αυλή για να πάτε με τα παιδιά

Οι 5 καλύτερες ταβέρνες με αυλή για να πάτε με τα παιδιά

Λίγο κρασί, λίγα μεζεδάκια και τα... παιδιά! Μια καλή λύση για την επόμενη οικογενειακή έξοδό σας, αν δεν θέλετε να καταλήξετε πάλι σε κάποιο μαγαζί με παιδότοπο, είναι μια δροσερή ταβέρνα με αυλή. Έτσι και εσείς θα πάρετε τον αέρα σας ενώ τρώτε και τα παιδιά θα έχουν αρκετά μεγάλη ελευθερία κινήσεων, αφού τελειώσουν το φαγητό τους. Πού; Αρχίζουμε και λέμε...

Η... Θεσσαλία στην Κηφισιά

*Φωτογραφία: tripadvisor.gr

Ένα από τα πιο γνωστά γαστρονομικά στέκια της περιοχής που, είτε μένετε κοντά είτε όχι, αξίζει να δοκιμάσετε. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η αυλή με τα πλατάνια και τα λουλούδια είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε το φαγητό σας μετά την καλοκαιρινή (και γεμάτη ήλιο!) βόλτα σας. Στα θετικά του συγκαταλέγεται το ότι έχει ποικιλία φαγητών -από κρεατικά μέχρι μακαρονάδες και πίτσες κι έτσι είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Facebook

Διεύθυνση: Ελαιών 19, Κηφισιά.

Τηλέφωνο: 2108078837.

Για μεζέδες στο Τρίκυκλο στον Νέο Κόσμο

Το Τρίκυκλο που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Νέου Κόσμου είναι μια όαση ησυχίας μέσα στη βαβούρα της πρωτεύουσας. Η αυλή του θυμίζει κάτι από τα παλιά, οι μεζέδες του συνιστώνται ανεπιφύλακτα όπως επίσης και οι τιμές του -υπολογίστε ότι η έξοδός σας εκεί δεν θα σας κοστίσει παραπάνω από 15 ευρώ το άτομο. Η δροσιά και η θέα από το καταπράσινο άλσος του Λόφου Λαμπράκη θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε εκτός Αθηνών.

Διεύθυνση: Θ. Γεωμέτρου και Πυθέου 34, Νέος Κόσμος

Τηλέφωνο: 2109232384.

Ένας Λεμονόκηπος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σπιτικός χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα και ένας λουλουδάτος κήπος σας περιμένουν για να ευχαριστηθείτε το φαγητό σας έξω! Εκτός από τα κρεατικά, το μενού προσφέρει και μαγειρευτά για τους λάτρεις της παραδοσιακής, ελληνικής κουζίνας. Οι οικονομικές τιμές τόσο στα μεζεδάκια όσο και στα κυρίως, δεν θα σας κάνουν να ξεφύγετε από ένα ποσό της τάξης των 15 ευρώ ανά άτομο.

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 11 και Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια.

Τηλέφωνο: 2102588611.

Για κρεατικά στο Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο

Ο τέλειος προορισμός για κρεατοφάγους σε μια αυλή στον Άγιο Δημήτριο, δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. Προτείνουμε το κοντοσούβλι και την σπαλομπριζόλα, πιάτα για τα οποία… έγκυρες πηγές μας έχουν πει ότι είναι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Και αν θέλετε να απολαύσετε το γεύμα σας μετά μουσικής, έχουν καθιερωθεί οι μουσικές Τετάρτες για ακόμα περισσότερη καλοπέραση!

Οι τιμές και πάλι δεν ξεφεύγουν εύκολα από τα 15 ευρώ ανά άτομο, δεδομένου μάλιστα ότι οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από πλούσιες.

Διεύθυνση: Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος.

Τηλέφωνο: 2109704515.

Γιάντες στα Εξάρχεια για φαγητό με… στιλ!

Ένα από τα μαγαζιά που ταυτίζονται με την περιοχή των Εξαρχείων- οι κάτοικοι εκεί θα σας το επιβεβαιώσουν. Η ποιότητα των πιάτων θα σας ανταμείψει σε συνδυασμό με την δροσερή και προσεγμένη αυλή του. Στα θετικά του ότι βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, δίπλα στους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής, γι' αυτό και είναι εύκολα προσβάσιμο, αν και το πάρκιν μπορεί να σας ταλαιπωρήσει λίγο. Το budget εδώ μπορεί να αυξάνεται λίγο ή αρκετά, ξεκινώντας με τιμές περίπου στα 18 ευρώ το άτομο, αλλά αξίζει αν θέλετε να το «ρίξετε» για λίγο έξω. 

Διεύθυνση: Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια.

Τηλέφωνο: 2103301369.

v