11 μικρές αλλαγές που θα κάνουν το σπίτι σας (ακόμα πιο) κομψό

11 μικρές αλλαγές που θα κάνουν το σπίτι σας (ακόμα πιο) κομψό

Όλοι μας νιώθουμε κατά καιρούς την ανάγκη να φέρουμε έναν αέρα… ανανέωσης στο σπίτι μας, όμως γεγονός είναι ότι μία ανακαίνιση, ολική επαναφορά στην διακόσμηση ή καινούργια έπιπλα είναι εντελώς εκτός του οικογενειακού προϋπολογισμού, για τους περισσότερους από εμάς. Υπάρχει, βέβαια, πάντα τρόπος να επέμβετε με μικρές πινελιές στο design του εσωτερικού σας χώρου, επιστρατεύοντας το ταλέντο σας στις κατασκευές, ζητώντας τη βοήθεια ενός τεχνίτη ή και αντλώντας έμπνευση από τις παρακάτω ιδέες, ώστε να δώσετε αξιοζήλευτο στιλ στον χώρο σας –και μάλιστα, χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία.

Δεντελένιος τοίχος

(φωτο: livediyideas.com)

Στο Dear Beautiful You.com βρήκαμε αυτή την υπέροχη ιδέα, για να τονίσετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με τον πιο ρομαντικό τρόπο, επενδύοντάς τον με την παλιά δαντέλα της γιαγιάς που έχετε και τόσο καιρό «κάθεται». Τοποθετώντας ένα ξύλινο πλαίσιο κατά μήκος του τοίχου, θα βοηθήσετε ώστε να στερεωθεί καλύτερα. Φροντίστε πάντως το χρώμα του τοίχου να μην είναι λευκό, ώστε να κάνει αντίθεση με τη δαντέλα.

Κρεμαστή πολυθρόνα



(φωτο: livediyideas.com)

Ποιο καθιστικό δεν θα μεταμορφωνόταν σε έναν υπέροχο, χαλαρωτικό χώρο, με μια κρεμαστή καρέκλα; Θα χρειαστεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να κρεμαστεί από έναν πραγματικά ισχυρό γάντζο που θα καρφώσετε στο ταβάνι, όμως άπαξ και την βάλετε, δεν θα θέλετε να καθίσετε πουθενά αλλού!

Φωτογραφίες κρεμασμένες σε πλαίσιο



(φωτο: livediyideas.com)

Πόσο νοσταλγική εικόνα, το παλιό πλαίσιο, το σύρμα με τα ξύλινα μανταλάκια και οι ρετρό φωτογραφίες… Μπορείτε να φανταστείτε σε ποιον τοίχο του σπιτιού σας θα ταίριαζε καλύτερα;

Πέρλες για την κουρτίνα



(φωτο: livediyideas.com)

Μήπως έχετε κάπου καταχωνιασμένες τις παλιές πέρλες της γιαγιάς σας; Οι παλιότερες συνήθιζαν να τις φορούν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, όμως, πού θα κατέληγαν κάποτε. Αν το σπίτι σας έχει κλασικό-ρομαντικό ύφος, δείτε πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε.

Για το πιο… glamorous γραφείο!



(φωτο: livediyideas.com)

Λίγο glam δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Πόσο μάλλον όταν μπορούμε να το βάλουμε στη ζωή μας τόσο εύκολα! Ένα πλαίσιο από φελιζόλ ή φελλό, χρυσές παγιέτες χειροτεχνίας και μπόλικα χρυσά καρφάκια είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για το φαντεζί αποτέλεσμα. Το εσωτερικό το αφήνουμε στη δική σας φαντασία…

Τραπεζάκι… εικονική πραγματικότητα



(φωτο: livediyideas.com)

Κι όμως είναι απλά ένα λευκό ράφι καλά καρφωμένο στον τοίχο! Τα πόδια του, αν δεν μπορείτε να τα ζωγραφίσετε στο χέρι (που είναι απόλυτα λογικό, αν δεν είστε ζωγράφος), είναι απλά ένα αυτοκόλλητο τοίχου!

Μαγεμένος κήπος



(φωτο: livediyideas.com)

Αν ψάχνετε για εντυπωσιακή διακόσμηση του κήπου ή της βεράντας σας και έχετε τον σχετικό χώρο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ξύλα που σας περίσσεψαν από τον χειμώνα!

Κουρτίνα στην… κρεμάστρα!



(φωτο: livediyideas.com)

Στο Olive and Love.com έχουν την δική τους ξεχωριστή πρόταση για το κρέμασμα της κουρτίνας: Μια παλιά κρεμάστρα τοίχου! Η ιδέα είναι εξαιρετική αν η κρεμάστρα είναι αρκετά μακριά, ώστε να καλύπτει όλο το πλάτος του παραθύρου, και αν πρόκειται για παράθυρο που δεν ανοίγει συχνά.

Ραφάκια που αγκαλιάζουν τις γωνίες



(φωτο: livediyideas.com)

Πανέξυπνη ιδέα για σπίτια, στα οποία ο χώρος δεν περισσεύει, και πολύ κομψή! Για καλύτερο αποτέλεσμα, βέβαια, συνιστούμε να εμπιστευτείτε τον ξυλουργό σας.

Οι παλιές βαλίτσες γίνονται κομοδίνο



(φωτο: cupcakesandcashmere.com)

Κοιτάξτε τώρα, τι σκέφτηκαν εκεί στο Cupcakes and cashmere.com: Να πάρουν τις παλιές 70s βαλίτσες των μαμάδων τους, να τις βάλουν τη μία πάνω στην άλλη, να τοποθετήσουν και έναν παλιό δίσκο στην κορυφή (ή μήπως είναι καθρέφτης;) και έτσι να φτιάξουν το πιο cool αυτοσχέδιο κομοδίνο που έχετε δει ποτέ.

…και ο παλιός δίσκος τραπεζάκι!



(φωτο: theflourishingabode.com)

Και για αυτήν εδώ την εντελώς… jazz ιδέα, από το Τhe flourishing abode.com, ένας παλιός δίσκος συνάντησε μια βάση για γλάστρες (που θα μπορούσε να είναι απλά ένα παλιό σκαμπό ή τραπεζάκι), έκατσε πάνω της και καλά θα κάνει να μην ξανασηκωθεί ποτέ, γιατί το αποτέλεσμα είναι σούπερ!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v