Έχω αλλάξει 4 γυναικολόγους κι ακόμα δεν βρίσκουμε γιατί δεν μένω έγκυος…

Έχω αλλάξει 4 γυναικολόγους κι ακόμα δεν βρίσκουμε γιατί δεν μένω έγκυος…

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Προσπαθούμε εδώ και 3 χρόνια με το σύζυγό μου για παιδί (είμαι 33 ετών). Δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει. Θεωρώ πως έχουμε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, έχοντας αλλάξει βέβαια και τέσσερις γυναικολόγους. Ο πρώτος μας είπε πως όλα είναι καλά -και η σαλπιγγογραφία και οι ορμονολογικές, όπως και το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου. Έπειτα από ένα χρόνο, μας σύστησε κάποιον άλλο για σπερματέγχυση –κάναμε τρεις αποτυχημένες. Πήγαμε σε τρίτο, ο οποίος ήταν απόλυτος πως δεν πρόκειται να μείνω έγκυος και μας είπε να κάνουμε ξανά σπερματέγχυση κι αν δεν πετύχει, να κάνουμε εξωσωματική. Φυσικά, έφυγα με κλάματα. Ο τέταρτος, ο οποίος φαίνεται πολύ καλός έως τώρα, μας είπε πως είχα πρόβλημα με την Tsh και την προλακτίνη. Το διορθώσαμε και ακόμα περιμένουμε… Ύστερα από 4 μήνες κανένα αποτέλεσμα. Τι άλλο να κάνουμε; Να φωνάξω βοήθεια; Τι άλλο; Έχουμε τρελαθεί.
Απάντηση:

Το να αλλάζετε γυναικολόγους δεν σημαίνει ότι κάνετε και κάποια σωστή θεραπεία. Το ότι έχετε κάνει ήδη σπερματεγχύσεις και να έχουν αποτύχει νομίζω ότι η πιθανότητα να πετύχετε κάτι με περαιτέρω σπερματεγχύσεις, εξασθενεί. Από εκεί και ύστερα, θα  πρέπει να δείτε κάποιον ειδικό στην εξωσωματική, ο όποιος να σας βοηθήσει να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τρία χρόνια χωρίς εγκυμοσύνη είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα κάτι φταίει, σίγουρα δεν το έχετε βρει γιατί δεν έχουν γίνει και οι κατάλληλες εξετάσεις. Άρα προχωρήστε σε περισσότερη διερεύνηση.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v