6 μικρά παιχνίδια που θα κάνουν τα παιδιά να «κολλήσουν»

6 μικρά παιχνίδια που θα κάνουν τα παιδιά να «κολλήσουν»

Συνήθως τα παιδιά μας ζητάνε τα πιο ακριβά, γνωστά και μεγάλα σε μέγεθος παιχνίδια. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζονται είναι κάποια έξυπνα παιχνίδια που θα τα απασχολήσουν και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για ώρες ολόκληρες. Αυτά τα μικρά, αλλά έξυπνα παιχνίδια εγγυόνται τη διασκέδασή τους, ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές. Και το ακόμα καλύτερο: υπόσχονται ότι δεν θα αδειάσουν το πορτοφόλι σας.

1. Κύβος του Ρούμπικ για παιδιά

Ένα από τα διαχρονικά παιχνίδια που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια, μικρούς και μεγάλους. Στόχος του παίκτη είναι να καταφέρει να μετακινήσει κάθε έδρα του κύβου έτσι ώστε η καθεμία απ’ αυτές να αποτελείται από τετραγωνάκια του ίδιου χρώματος. Είναι ένα παιχνίδι πρόκλησης που, εκτός των άλλων, θα αναπτύξει τη μνήμη και τη σκέψη του.

Κυκλοφορεί με βαθμούς δυσκολίας και ανά ηλικίες. Εδώ θα βρείτε την παραλλαγή του για παιδιά από 5 ετών ενώ εδώ την εκδοχή του για παιδιά από 8 έως 12 ετών. 

Τιμή: 10 και 9 ευρώ αντίστοιχα.

2. Μεταλλικές σπαζοκεφαλιές

*Φωτογραφία: youtube.com

Ένας μεταλλικός γρίφος για παιδιά που θέλουν ν’ ακονίσουν το μυαλό τους παίζοντας. Το ζητούμενο είναι να τοποθετηθούν τα μεταλλικά εξαρτήματα με τον σωστό τρόπο για να ταιριάξουν. Η συνέχεια επί τω έργω.

Κατάλληλο για παιδιά από 7 ετών.

Θα το βρείτε online εδώ.

 Τιμή: 8 ευρώ.

3. Fidget Spinner

*Φωτογραφία: cdn.deseretnews.com

Το πιθανότερο είναι ότι το έχετε ήδη προμηθευτεί και ότι το πιτσιρίκι σας έχει κολλήσει, όμως δεν μπορούμε να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 8 ετών και πάνω. Απλώς δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν θα κολλήσετε κι εσείς και ότι δεν θα χρειαστεί να πάρετε και δεύτερο…

Παραγγείλτε το διαδικτυακά από εδώ.

Τιμή: 7 ευρώ.

4. Επιτραπέζιο ψάρεμα

Ένα παιχνίδι που το θυμόμαστε από τα δικά μας παιδικά χρόνια. Ο παίκτης πρέπει να συγκεντρωθεί και να μαζέψει όλα τα ψάρια με το καλάμι του- δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Κατάλληλο και για μικρά απιδιά, από 3 ετών και πάνω.

Θα το βρείτε online εδώ

Τιμή: 5 ευρώ.

5. Κλασικό παιχνίδι «Δίσκος- Κορδόνι»

*Φωτογραφία: gocyber.gr

Μήπως κι αυτό κάτι σας θυμίζει; Οι παλιοί θα επιβεβαιώσουν ότι έφτιαχναν αυτοσχέδια αυτό το παιχνίδι! Στόχος του παίκτη είναι να κρατά τα δύο σκοινιά από την ξύλινη λαβή και να κάνει τον στρογγυλό δίσκο να περιστρέφεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα. Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Δείτε το online στο toys.gr

Τιμή: 1,80 ευρώ.

6. Τάνγκραμ

*Φωτογραφία: cdn.tutsplus.com

Προερχόμενο από τη μακρινή μας Κίνα, το τάνγκραμ βοηθά το παιδί να σχηματίσει εικόνες και να ταιριάξει τα σωστά κομμάτια μεταξύ τους. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα μοντέλο με λίγα κομμάτια, όπως αυτό εδώ, για να μην  τα χάσετε εύκολα.

Δείτε το εδώ

Τιμή: 5 ευρώ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v