Οι καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις του Ιουνίου για όλη την οικογένεια

Οι καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις του Ιουνίου για όλη την οικογένεια

Το καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ, τα σχολεία κλείνουν και η πόλη γιορτάζει και μας καλεί να συμμετέχουμε σε αξιόλογες εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα δροσίσουν τις ζεστές μέρες μας και θα χαρίσουν στα παιδιά μας μοναδικές εμπειρίες. Δείτε, λοιπόν, πόσα ωραία και δωρεάν πράγματα γίνονται αυτόν τον μήνα στην Αθήνα και… οργανωθείτε αναλόγως!

Athens gardens festival

(φωτο: Alice Koutoura / ekathimerini.com)

Το Athens gardens festival γιορτάζει φέτος τα 5 του χρόνια τιμώντας τους μεγαλύτερους κήπους της Αθήνας με θέμα «Φυσικά μουσικά τοπία και εκφάνσεις ρομαντισμού». Στο πλαίσιο αυτού πραγματοποιούνται στον Εθνικό Κήπο και στο Πεδίον του Άρεως 13 συναυλίες και ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους που αξίζει να παρακολουθήσετε. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

«Ζήσε τον Κήπο αλλιώς»

Όλο τον Ιούνιο, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε έναν μοναδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά: γυμναστική, μουσικές, παιχνίδια, yoga, pilates, θέατρο, χορός, ξεναγήσεις, κρυμμένοι θησαυροί και δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα εκεί με πλέον ενδιαφέρουσα αυτή που φέρνει στο προσκήνιο έργα από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης που θα εμπνεύσουν τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ και… ζήστε με τα παιδιά σας τον Κήπο αλλιώς!

Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο ΚΠΙΣΝ

Τι να πρωτοπεί κανείς για το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για τον φετινό Ιούνιο το ΚΠΙΣΝ; Καγιάκ στο κανάλι, αναρρίχηση για παιδιά και τους γονείς τους, φεστιβάλ… νερού από την WWF, μάθημα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά, αθλητικά προγράμματα στο Ξέφωτο, τουρνουά πινγκ-πονγκ, σκάκι με τον Garry Kasparov (φωτο), αγώνας περιπέτειας για όλη την οικογένεια! Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν, αρκεί να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και μάθετε περισσότερα εδώ.

Γιορτή βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού

Έως τις 11 Ιούνιου, στον πεζόδρομο της Ερμού με αφετηρία την Πλατεία Ασωμάτων, τα περίπτερα όλων των ελληνικών εκδοτικών οίκων περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να γνωρίσουν παλιές και νέες τους εκδόσεις, αλλά και για να απολαύσουν τη βόλτα τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου, το Σάββατο 20/6 στις 12:30, στο Πάρκο Μνημείου Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με αφορμή το βιβλίo «Τα φυλλαράκια των διακοπών» από τους συντάκτες του εκπαιδευτικού portal ELNIPLEX, ενώ την ίδια μέρα στις 18:30 θα λάβει χώρα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά από 4 έως 7 ετών, βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Ο Καρομυτόγκας και ο κύκλος του», των εκδόσεων Αιώρα.

Αρένα επιβίωσης για παιδιά από 6 ετών στο River West

Από τις 12 έως και τις 24 Ιουνίου, το River West, μεταμορφώνεται σε άλλο... Survivor, φιλοξενώντας μία πίστα με 19 δοκιμασίες που απαιτούν ταχύτητα, δύναμη, αντοχή, ισορροπία, ευστοχία αλλά και ομαδικότητα! Εκεί, καθημερινά 18.00 με 21.00 και το Σάββατο 11.00 με 14.00 και 17.00- 20.00, τα παιδιά θα χωρίζονται σε 2 ομάδες και θα αγωνίζονται σε 19 δοκιμασίες, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που θα «ταξιδέψει» μικρούς και μεγάλους σε μέρη εξωτικά! Μάθετε περισσότερα εδώ.

Γιόγκα για μικρούς και μεγάλους στη Νέα Σμύρνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα (στις 21 Ιουνίου), πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Άλσος Νέας Σμύρνης ένα ολοήμερο δωρεάν πρόγραμμα Γιόγκα για μεγάλους, αλλά και μικρούς. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι 19:00 το απόγευμα θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα και διαλέξεις ποικίλου ενδιαφέροντος, ενώ από τις 16:30 έως τις 18:00 θα πραγματοποιηθεί και μάθημα «Yoga για παιδιά», από εξειδικευμένους yoga instructors. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v