Τρόμος από τα 80s: Οι ταινίες που μας στοίχειωσαν όταν ήμασταν παιδιά

Τρόμος από τα 80s: Οι ταινίες που μας στοίχειωσαν όταν ήμασταν παιδιά

Σχιζοφρενείς δολοφόνοι, τέρατα που διψούν για αίμα και κούκλες βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες μας. Από τα παιδικά μας χρόνια στα 80s δεν έχουμε να θυμόμαστε μόνο ανέμελες, χαρωπές στιγμές και βόλτες στις γειτονιές με τα ποδήλατα, αλλά και ορισμένους φρικιαστικούς πρωταγωνιστές ταινιών που στοίχειωσαν για πολλές νύχτες τον ύπνο μας και οριακά μας κόβουν την ανάσα, ακόμα και σήμερα.

Δείτε τους 7 πιο τρομακτικούς από αυτούς και πείτε μας τι θυμάστε εσείς να σας τρομοκράτησε ως παιδιά από τη μικρή και μεγάλη οθόνη.

Η …κούκλα από την ταινία «Η κούκλα του σατανά» (Child’s Play, 1988)



Από τις σπάνιες περιπτώσεις ταινιών που όσο γελοία κι αν μας φαινόταν –εξάλλου, επρόκειτο απλά για μια κακάσχημη κούκλα, συνεχίζει να μας κάνει να πεταγόμαστε από τη θέση μας. Η κούκλα αυτή αναμφίβολα μας έχει στοιχειώσει…

Ο… Freddy από το «Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες» (A Nightmare on Elm Street, 1984)



Δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται κυνηγημένοι από έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει τα θύματά του στον ύπνο τους! Ποιος ξεχνά τον τρομακτικό Freddy Krueger, όπως τον φαντάστηκε ο σκηνοθέτης Wes Craven, και ποιος κατάφερε να κοιμηθεί ήσυχος για κάμποσα βράδια αφού είδε την ταινία;

Ο Jason και η μάσκα του από το «Παρασκευή και 13» (Friday the 13th, 1980)



Η ταινία αυτή ήταν για πολλά παιδιά η αιτία να μη θέλουν για χρόνια να πάνε στην κατασκήνωση! Ο λόγος; Ότι στην κατασκήνωση της εν λόγω ταινίας, πνίγηκε κάποτε ένα αγόρι, ο Jason, που μεγάλωσε, φόρεσε την τρομακτική μάσκα του Χόκεϋ που όλοι θυμόμαστε, και θέλησε να πάρει την εκδίκησή του!

Ο Michael Jackson με τα κίτρινα μάτια στο «Θρίλερ» (Thriller, 1983)



Μπορεί να μην είναι κανονική ταινία και να διαρκεί μόλις μερικά λεπτά, όμως η στιγμή που ο κατά τ’άλλα χαμηλών τόνων (στο βίντεο τουλάχιστον) Michael, γυρίζει προς την κάμερα και τα μάτια του είναι κίτρινα, αναμφίβολα μας έκοψε την ανάσα, τόσο που το θυμόμαστε ακόμα.

Τα Γκρέμλινς! (Gremlins, 1984)



Ένα παιδί δέχεται για δώρο Χριστουγέννων ένα κατοικίδιο –δεν ακολουθεί, όμως, τις οδηγίες… χρήσης του! Για πολλές μέρες έτρεμε το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που ανοίγαμε τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, μη τυχόν πεταχτεί από μέσα κανένα Γκρέμλιν!

Το πραγματικό πρόσωπο του Judge Doom στο «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» (Who Framed Roger Rabbit, 1988)



Ο Σπίλμπεργκ κάνει για ακόμα μία φορά τα μαγικά του, σε μία ταινία μυστηρίου που συνδυάζει ηθοποιούς και καρτούν, με τον ομώνυμο λαγό να κατηγορείται για φόνο. Όλα αυτά ακούγονται έως και χιουμοριστικά, μέχρι τη στιγμή που ο μοχθηρός δικαστής Ντουμ αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο!

Ο Σκαθαροζούμης και… η παρέα του από την ομώνυμη ταινία (Beetlejuice, 1988)



Ναι, οκ, τώρα το βλέπουμε και γελάμε. Όσοι, όμως, πρωτοείδαν τον γελοία τρομακτικό Σκαθαροζούμη του Tim Burton ως παιδιά, όσο κι αν το «έπαιζαν» άνετοι και θαρραλέοι στους φίλους τους, σίγουρα θυμούνται τις ανατριχίλες που τους προκάλεσαν οι πιο φρικιαστικές στιγμές του.

v