Τι λέει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που κάθεσαι

Τι λέει για την προσωπικότητά σου ο τρόπος που κάθεσαι

Δεν μπορεί να μην έχετε προσέξει ότι προτιμάτε μια συγκεκριμένη στάση όταν κάθεστε –τουλάχιστον την πλειοψηφία των φορών που βολεύεστε σε μια καρέκλα. Πάρτε τον χρόνο σας και αναλογιστείτε (ή ρίξτε επιτόπου μια ματιά στην εδώ-και-τώρα-στάση σας): πώς κάθεστε συνήθως; Η πλάτη σας ακουμπάει στην καρέκλα ή γέρνει μπροστά; Τα πόδια σας είναι σταυρωμένα, ενωμένα ή ανοιχτά;

Η στάση που προτιμάτε όταν κάθεστε ίσως μαρτυρά κάτι για την προσωπικότητά σας.

Για να δούμε:

Η πλάτη ακουμπάει στο κάθισμα



Είστε άνθρωποι ευαίσθητοι και συμπαθητικοί. Συνήθως προσπαθείτε να κατανοήσετε τα συναισθήματα των άλλων. Κατά κανόνα, είστε προσεκτικοί με τις επιλογές και τις πράξεις σας και η σκέψη σας είναι αναλυτική: πριν προχωρήσετε σε οτιδήποτε σημαντικό, παρατηρείτε κι εξετάζετε προσεκτικά και για καιρό τις συνθήκες, μετρώντας τα υπέρ και τα κατά.

Η πλάτη γέρνει μπροστά



Λέγεται, ότι η στάση αυτή είναι συνήθως η αγαπημένη των ανθρώπων που παρασύρονται εύκολα κι έχουν πολλά, διαφορετικά ενδιαφέροντα. Είσαι φιλοπερίεργοι και ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες. Κερδίζετε εύκολα τις συμπάθειες, είστε… μάστορες της φιλοφρόνησης και, όταν νιώθετε άνετα, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να επαινέσετε τον συνομιλητή σας.

Με τα πόδια ενωμένα



Με την πρώτη ματιά, ίσως φαίνεστε άνθρωπος κάπως ψυχρός. Όταν όμως οι άνθρωποι καταφέρνουν να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα, καταλαβαίνουν ότι είστε ευγενείς, ειλικρινείς και φιλικοί. Είστε ευθείς όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα. Eίστε ακριβείς, σχολαστικοί και προτιμάτε τα πράγματα να βαδίζουν σύμφωνα με το σχέδιό σας.

Με τους αστραγάλους σταυρωμένους



Είστε άνθρωπος με στόχους και ηγετικές ικανότητες. Προσπαθείτε πάντα να είστε ενημερωμένοι και προτιμάτε να έχετε τα πάντα –και, καμιά φορά… τους πάντες- υπό έλεγχο. Είστε επιβλητικές προσωπικότητες και πολύ ανοιχτοί σε νέες φιλίες. Ωστόσο, με το ταίρι σας είναι πιθανό να είστε κάπως ζηλιάρηδες.

Με τα πόδια σταυρωμένα



Είστε μετριόφρονες και, ενίοτε, ντροπαλοί. Καμιά φορά, νιώθετε αμηχανία μπροστά σε άγνωστους ανθρώπους. Δεν σας περισσεύει η αυτοπεποίθηση, αλλά είστε ευγενικοί και τρυφεροί.

Με τα χέρια ανάμεσα στα πόδια σας



Η ευαισθησία, η ευγένεια και η αβρότητα σας χαρακτηρίζουν. Δεν αγνοείτε ποτέ τα προβλήματα των τρίτων, αντιδράτε άμεσα και προσπαθείτε να δώσετε απλόχερα τη βοήθειά σας. Ταυτόχρονα, όμως, είστε ντροπαλοί και συχνά αμφισβητείτε τις επιλογές και τα λόγια σας.

(Κάθεστε) Με τα χέρια σταυρωμένα



Η προσωπικότητά σας είναι ισχυρή και είστε άνθρωποι σοβαροί. Οι σκέψεις σας χαρακτηρίζονται από βάθος και η έκφρασή σας είναι συχνά συγκεντρωμένη και σκεπτική. Νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, αλλά δεν βιάζεστε να ανοιχτείτε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

Πηγή: brightside.me 

v