6 καφέ σε ονειρεμένους κήπους για να πάτε με τα παιδιά

6 καφέ σε ονειρεμένους κήπους για να πάτε με τα παιδιά

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για διακοπές, δεν είναι όμως νωρίς για καλοκαιρινές και δροσερές εξόδους μαζί με τα μικρά μας. Για να αποφύγετε την πολυκοσμία και την κίνηση στα μαγαζιά της Παραλιακής, σας προτείνουμε 6 μαγαζιά σε κήπους που, εκτός του ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα καφέ δίπλα στη θάλασσα, θα σας προσφέρουν ησυχία, δροσιά και χαλάρωση στη φύση- χωρίς να φύγετε από την πρωτεύουσα.

Piu Verde στο Άλσος Παπάγου

Ο καταπράσινος κήπος του Piu Verde που βρίσκεται μέσα στο Άλσος Παπάγου, είναι η ιδανική επιλογή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Εσείς θα χαλαρώσετε πίνοντας δροσερά ροφήματα ή κοκτέιλ ενώ τα παιδιά θα χαζεύουν τα δέντρα, τα φυτά και την τεχνητή λίμνη και «κόβουν» βόλτες στην γέφυρα που βρίσκεται από πάνω της. 

Αν έχετε κατοικίδιο, ένας λόγος παραπάνω να το προτιμήσετε γιατί ο χώρος είναι φιλικός στα αγαπημένα μας τετράποδα!

Δείτε περισσότερα εδώ

Μuseum Καφέ στο Μουσείο Γουλανδρή

*Φωτογραφία: fnl-guide.com

Ο κήπος του Μουσείου Γουλανδρή επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη: ένα καφέ μέσα στα δέντρα και το πράσινο, με περιφραγμένο χώρο για να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά. Εδώ θα βρείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το Μουσείο, αν θέλετε να συνδυάσετε τη διασκέδαση με τη μάθηση.

Αν πεινάσετε, τα πιάτα του εστιατορίου θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω, όμως προετοιμαστείτε για λίγο τσιμπημένες τιμές.

Το Πάρκο Ελευθερίας στο κέντρο της Αθήνας

Πιο κέντρο δεν γίνεται! Δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μέσα στο δροσερό Πάρκο Ελευθερίας, θα βρείτε το ομώνυμο καφέ. Στον κήπο του, μπορείτε να απολαύσετε από το πρωινό μέχρι και το βραδινό ποτό σας, ενώ τα παιδιά θα εξερευνούν το πράσινο δίπλα σας. Στα θετικά του, το ότι η πρόσβαση είναι πανεύκολη με τα Μέσα Μεταφοράς και έτσι δεν είναι απαραίτητο να πάρετε το αυτοκίνητο. Το να ψάχνεις πάρκιν στο κέντρο μπορεί να καταντήσει μαρτύριο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο θα βρείτε στο Facebook

Παλιά Αγορά στη Φιλοθέη

*Φωτογραφία: in2life.gr

Ένα από τα διαχρονικά στέκια της περιοχής, ιδανικό για γονείς που θέλουν να «ξεσκάσουν» για λίγο παρέα με τα παιδιά τους στον δροσερό και γεμάτο σκιά κήπο του καφέ. Ενδείκνυται ακόμα και για τους τετράποδους φίλους σας που μπορούν να χαλαρώσουν δίπλα σας μέσα στο πράσινο. Πάρτε μια ιδέα απ’ τον κατάλογο της Παλιάς Αγοράς εδώ

Αν προτιμάτε το Facebook, εδώ θα βρείτε την αντίστοιχη ομάδα. 

Ilissia bistrot café

*Φωτογραφία: mbp.gr

Εντός του Βυζαντινού Μουσείου, το καφέ Ιλίσσια θυμίζει κάτι από παλιά εποχή και σας κάνει να ξεφύγετε από την βαβούρα του κέντρου, παρά το ότι βρίσκεται δίπλα του. Εκτός από τον κήπο, η άπλα του προσφέρεται για ασφαλές παιχνίδι, χωρίς να χρειάζεται να έχετε όλη την ώρα το νου σας στα παιδιά. Φημίζεται για την ποιότητα του καφέ αλλά και για τα γλυκά του.

Κήπος- The garden café

Προσωπικό μας αγαπημένο και όχι άδικα. Μέσα στον Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι, ο «Κήπος» είναι ιδανικός για χαλάρωση μετά την καταπράσινη περιήγησή σας στον Βοτανικό Κήπο. Όταν πέσει ο ήλιος, τιμήστε τα μεζεδάκια του κάτω απ’ τη σκιά των δέντρων, ενώ τα μικρά σας απολαμβάνουν το παιχνίδι δίπλα σε εσάς και μέσα στο πράσινο- ο τέλειος συνδυασμός.

v