Μητέρα ξυρίζει το κεφάλι της για να δώσει ένα σημαντικό μάθημα στον γιο της

Μητέρα ξυρίζει το κεφάλι της για να δώσει ένα σημαντικό μάθημα στον γιο της

Κάποιοι θα χαρακτήριζαν τον τρόπο με τον οποίο αυτή η μαμά θέλησε να δώσει στον γιο της ένα συμβολικό μάθημα, αντισυμβατικό και σίγουρα ασυνήθιστο. Δεν μπορούν, όμως, να αρνηθούν ότι είναι έξυπνος και αποτελεσματικός. Δείτε γιατί η 27χρονη Virginie Mellen αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι της.

«Θέλω ο γιος μου να μεγαλώσει με μια μαμά που δεν παίρνει αποφάσεις για τη ζωή της ανάλογα με το τι πιστεύουν οι υπόλοιποι. Θέλω να ξέρει ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση για μια μητέρα ή μια γυναίκα, που πρέπει να ακολουθούμε όλες». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι ασκείται τρομερή πίεση στις μαμάδες, για να να είναι τέλειες και ότι δεν υπάρχει κανένας «σωστός» τρόπος για να είσαι μαμά.

Η Virginia κοινοποίησε τη φωτογραφία της στο διαδίκτυο, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη από αυτή που ακόμα και η ίδια φανταζόταν. 47.000 χρήστες αντέδρασαν στο σχετικό post ενώ πολλές μαμάδες τής έστειλαν αντίστοιχες φωτογραφίες, αποδεικνύοντας ότι την υποστηρίζουν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια στην Huffington Post, αρκετές μαμάδες λένε, ότι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο είτε γιατί αισθάνονται πολύ μεγάλες για να το τολμήσουν είτε γιατί πιστεύουν ότι αυτό δεν ταιριάζει σε μια μαμά.

Αυτό που μας συμβουλεύει η Virginia είναι να γιορτάσουμε την μοναδικότητά μας, να μην ακολουθούμε τις «ταμπέλες» της κοινωνίας, να μην δίνουμε σημασία σε αυτά που πιστεύουν οι γύρω μας αλλά και να «περάσουμε» αυτό το σημαντικό μάθημα στα παιδιά μας. Εκείνη, πάντως, φαίνεται να το κατάφερε με τον γιο της...

Πηγή: Huffingtonpost.com

v