Πώς να φτιάξετε το δικό σας fidget spinner

Πώς να φτιάξετε το δικό σας fidget spinner

Γιατί να το φτιάξετε όταν μπορείτε, με χαμηλό κόστος, να το βρείτε σε όλα τα περίπτερα; θα αναρωτηθείτε. Θα σας απαντήσω ως μαμά μιας 7χρονης κόρης που με έχει ζαλίσει να της πάρω fidget spinner: το αντιπαθώ. Το βρίσκω εντελώς άσκοπο και οριακά επικίνδυνο (δείτε εδώ τι έπαθαν κάποια παιδιά). Ωστόσο, δεν θέλω και να νιώθει «εκτός», όταν όλοι οι φίλοι της έχουν και εκείνη όχι. Έπειτα, ξέρω καλά ότι αν πάρω σε εκείνη, μετά θα θέλει και η μικρή και είμαι βέβαιη, ότι σε ανύποπτο χρόνο θα το «δανείζεται» και ο άντρας μου, οπότε θα καταλήξουμε να πρέπει να αγοράσουμε κάμποσα από αυτά, τα οποία θα αρχίσουν να χάνονται, οπότε μετά θα πρέπει να πάρουμε καινούργια...

Με την παρακάτω κατασκευή, όμως, την οποία βρήκα στο www.littlethings.com, έπαιξα το καλύτερο χαρτί μου: αν θέλεις fidget spinner -της είπα- θα το φτιάξουμε παρέα! Και από το τίποτα, όχι μόνο συμβιβάστηκε, αλλά και έβαλε στόχο να το κάνει εντυπωσιακότερο από κάθε άλλο.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας fidget spinner:

Βήμα 1ο: Συγκεντρώστε τα υλικά σας



Χοντρό χαρτόνι

Λεπτό χαρτόνι

Οδοντογλυφίδες

Κόλλα σε στικ

Καρφίτσες

Ψαλίδι

Ισχυρή υγρή κόλα

Μεταλλικά παξιμάδια

Διακοσμητικά (π.χ. αυτοκόλλητα)

Βάζο ή κύπελλο

Σχεδιάγραμμα/περίγραμμα του spinner

Βήμα 2ο: Τυπώστε το παρακάτω περίγραμμα.



Βήμα 3ο: Κόψτε το και σχεδιάστε το περίγραμμα σε χοντρό χαρτόνι.



Βήμα 4ο: Κόψτε το χαρτόνι στο περίγραμμα του spinner.



Βήμα 5ο: Διακοσμήστε το χαρτόνι όπως θέλετε (π.χ. με πολύχρωμο χαρτί που θα έχετε κόψει στο ίδιο σχήμα). Αν το διακοσμήσετε με χαρτί, χρησιμοποιήσετε κόλα σε μορφή στικ, για να κολλήσει καλύτερα.



Βήμα 6ο: Κολλήστε τα παξιμάδια στα πλάγια (στους «έλικες») και από τις δύο πλευρές, χρησιμοποιώντας ισχυρή υγρή κόλλα.



Βήμα 7ο: Κόψτε δύο κύκλους από λεπτό χαρτόνι (χρησιμοποιώντας ένα παξιμάδι για «οδηγό», θα κάνετε τους κύκλους σας ολοστρόγγυλους).



Βήμα 8ο: Διπλώστε το σχεδιάγραμμα που είχατε κόψει αρχικά δύο φορές, ώστε να βρείτε το κέντρο του. Σημειώστε το κέντρο με ένα μολύβι.



Βήμα 9ο: Τοποθετήστε το σχεδιάγραμμα πάνω από το χαρτόνι και τρυπήστε με μία καρφίτσα το κέντρο και των δύο, ανοίγοντας μια σχετικά μεγάλη τρύπα.



Βήμα 10ο: Κάντε τρύπες και στο κέντρο των χαρτονένιων κύκλων.



Βήμα 11ο: Περάστε μια οδοντογλυφίδα μέσα από τα χαρτονένια μέρη που έχετε (ο ένας κύκλος πρέπει αν τοποθετηθεί στη μία πλευρά του spinner και ο άλλος στην άλλη). Κουνήστε κυκλικά την οδοντογλυφίδα ώστε να ανοίξει λίγο μεγαλύτερη τρύπα στα χαρτόνια, μέχρι το spinner να αρχίσει να γυρίζει γύρω της.



Βήμα 12ο: Κολλήστε την οδοντογλυφίδα στη θέση αυτή, με ισχυρή υγρή κόλλα, στο σημείο που «συναντιούνται» τα χαρτόνια μεταξύ τους.



Βήμα 13ο: Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει (τοποθετήστε το spinner σε ένα βάζο).



Βήμα 14ο: Όταν στεγνώσει καλά, κόψτε τις δύο άκρες της οδοντογλυφίδας με ένα ψαλίδι (προσπαθήστε να μην εξέχει καθόλου οδοντογλυφίδα).



Βήμα 15ο: Είναι έτοιμο! Τώρα μπορείτε να στριφογυρίσετε το spinner σας με μανία!


Πηγή: littlethings.com

v