Πώς να ηρεμήσετε το μωρό κάνοντας μασάζ στα πατουσάκια του

Πώς να ηρεμήσετε το μωρό κάνοντας μασάζ στα πατουσάκια του

Ο μόνος τρόπος που έχουν τα μωρά μας να εκδηλώσουν τον πόνο και τη δυσφορία τους είναι το κλάμα. Τα γκρινιάρικα μωρά μπορεί να υποφέρουν από διάφορα πράγματα, όπως πόνο στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα ή κάποια ίωση. Και παρόλο που το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, αν κάποια συμπεριφορά του μωρού σας ανησυχήσει, είναι να καλέσετε τον παιδίατρο. Οι ρεφλεξολόγοι λένε, ότι μπορείτε παράλληλα να δοκιμάσετε λίγο απαλό μασάζ στα πατουσάκια του, προκειμένου να το ανακουφίσετε.

(φωτο: littlethings.com)

Σύμφωνα με την ρεφλεξολογία ποδιών, ασκώντας απλά πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές της πατούσας, ο πόνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Στα μωρά, μάλιστα, στα οποία οι σύνδεσμοι και οι μύες δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί πλήρως, το απαλό αυτό μασάζ μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο αποτελεσματικό. Παρόλο, λοιπόν, που οι παρακάτω συμβουλές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαθιστούν την άποψη του παιδιάτρου, μπορούν ωστόσο να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, όταν το μωρό σας δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχο.



Οι άκρες των δαχτύλων αντιστοιχούν στο κεφάλι και τα δόντια του μωρού, οπότε το μασάζ και η απαλή πίεση εκεί μπορεί να το ανακουφίσει όταν βγάζει νέα δοντάκια.



Το κέντρο των δαχτύλων αντιστοιχεί στα ρουθούνια του μωρού. Τρίβοντάς τα, λοιπόν, μπορεί να το ανακουφίσετε από το μπούκωμα ή από την έντονη καταρροή.  



Αν το μωρό σας έχει βήμα ή συμφόρηση («βράσιμο», όπως λέμε) στους πνεύμονες, πρέπει οπωσδήποτε να έρθετε σε επαφή με τον παιδίατρο που θα το ακροαστεί και θα αποφασίσει αν πρόκειται για κάποια μόλυνση ή κρυολόγημα. Ο ίδιος θα συστήσει και την κατάλληλη αγωγή για το μωρό σας. Παράλληλα, εσείς μπορείτε να του κάνετε απαλό μασάζ στο σημείο κάτω από τα δάχτυλα, καθώς αυτό, στην ρεφλεξολογία αντιστοιχεί στους πνεύμονες.



Το ηλιακό πλέγμα είναι το σύνθετο δίκτυο νεύρων που βρίσκεται στην κοιλιακή χώρα, πίσω από το στομάχι. Μερικές φορές η δυσφορία προέρχεται από εκείνη την περιοχή, με τη μορφή πονόκοιλου, σπασμών, σφιξίματος και δυσκολίας στην αναπνοή. Ασκώντας απαλή πίεση στο σημείο κάτω από τη λεγόμενη «μπάλα του ποδιού», η ενόχληση αυτή μπορεί κάπως να περιοριστεί.



Τι πιο ωραίο, για να βοηθήσετε το μωράκι σας να αντιμετωπίσει τον πόνο στην κοιλίτσα, από ένα απαλό μασαζάκι στο κέντρο της κάθε του πατούσας;



Το μασάζ στα πατουσάκια μπορεί ακόμα να ανακουφίσει και από δυσκοιλιότητα, ειδικά όταν γίνεται χαμηλά στην πατούσα, αλλά πάνω από τη φτέρνα. Το τρίψιμο στο σημείο αυτό μπορεί να ανακουφίσει και τους πόνους των κολικών.



Η φτέρνα του μωρού αντιστοιχεί στην περιοχή της λεκάνης. Αν αντιληφθείτε, λοιπόν, κάποια ενόχληση στη γύρω αυτή περιοχή, τρίψτε απαλά τις φτέρνες του.

Πηγή: littlethings.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v