Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Είναι η εποχή τους και είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά- το λέμε γλυκό γιατί πολλές φορές το τρώμε και σαν γλυκό του κουταλιού. Πριν περάσει ο καιρός τους, λοιπόν, ευχαριστηθείτε τις σε όλες τις μορφές τους. Εδώ θα δείτε πώς θα κάνετε ένα λαχταριστό γλυκό με φράουλες και παρακάτω θα διαβάσετε βήμα βήμα τη συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα φράουλα που δεν έχει ζάχαρη. Για να σας προλάβουμε, γίνεται! Και έτσι μπορείτε να φάτε λίγο παραπάνω. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε σωστά και… σοφά τις καλύτερες φράουλες- δείτε εδώ πώς.

*Φωτογραφία: mommypotamus.com

Τι θα χρειαστείτε

900 γραμμάρια φράουλες (ή αλλιώς 6 ½ φλιτζάνια φράουλες πλυμένες, στεγνές και χωρίς το κοτσάνι τους.

¼ του φλιτζανιού μέλι

3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι

¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού (κατά προτίμηση φρέσκο)

Λίγο νερό (μόνο αν το μίγμα βγει πολύ πηχτό και κρίνετε ότι χρειάζεται)

Τι θα κάνετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε πολύ καλά τις φράουλες, αφήστε τις να στεγνώσουν και στη συνέχεια αφαιρέστε το κοτσάνι τους.

*Φωτογραφία: happyfoodstube.com

Βήμα 2ο

Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια, τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο σκεύος και αρχίστε να τις λιώνετε με τον πάτο ενός ποτηριού.

*Φωτογραφία: mountainfeed.com

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ξύσμα απ’ το λεμόνι και τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.

*Φωτογραφία: mountainfeed.com

Βήμα 4ο

Ενώ το μίγμα βράζει, ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνει πηχτό. Συνήθως, 45 λεπτά αρκούν αλλά αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα των φρούτων.

*Φωτογραφία: mountainfeed.com

Βήμα 5ο

Αφού κρίνετε ότι ετοιμάστηκε, αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια αδειάστε την σε γυάλινα βαζάκια. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως έχει σύντομη ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα, στο ψυγείο, η σπιτική μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μια εβδομάδα, γιατί δεν έχει καθόλου συντηρητικά.

*Φωτογραφία: mountainfeed.com

Και ένα μικρό τρικ που κάνει τη διαφορά…

Για να δείτε αν η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, βάλτε μία μικρή ποσότητα του μίγματος σε ένα κουτάλι, και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα πιάτο στην κατάψυξη. Αφήστε το μέσα για 5 λεπτά και έπειτα βγάλτε το. Αν η μαρμελάδα δεν πέφτει απ’ το κουτάλι εύκολα όταν το γυρνάτε στο πλάι, σημαίνει ότι είναι έτοιμη και ότι ήρθε η ώρα να σβήσετε τη φωτιά. Αν πάλι, πέφτει χωρίς προσπάθεια, τότε χρειάζεται σίγουρα ακόμη 5 λεπτά.

*Φωτογραφία: yourfoodfantasy

Πώς να αποστειρώσετε τα βαζάκια

Πριν την χωρίσετε στα βαζάκια, πλύντε τα πολύ καλά με υγρό πιάτων και ζεστό νερό και έπειτα αποστειρώστε τα τοποθετώντας σε βραστό νερό για ένα τέταρτο. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα μεταφέρετε τα βάζα και τα καπάκια τους πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, με το άνοιγμα προς τα κάτω. αν δεν έχετε σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα, φυλάξτε τα στο ψυγείο για να διατηρηθεί η αποστείρωση. 

*Φωτογραφία: topsy.one

Πηγή: texanerin.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v