Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πού και πώς να περάσουν καλά τα παιδιά

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Πού και πώς να περάσουν καλά τα παιδιά

Τα σχολεία έκλεισαν και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων (γονέων και μη) παίρνουν άδεια από τέλη Ιουλίου και μετά, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα περάσουν καλά τα παιδιά μέχρι να φύγετε για διακοπές. Για να σας απαλλάξουμε από τον κόπο, βρήκαμε τα καλύτερα προγράμματα, εργαστήρια, summer camps και εκδηλώσεις που θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά μέχρι και τον Ιούλιο. Ξεκινάμε…

Καλοκαιρινό θέατρο

Τι καλύτερο από μια παράσταση σε ένα ανοιχτό θέατρο με φόντο τον ουρανό; Ενδεικτικά, σας προτείνουμε λίγα έργα που σίγουρα θα αρέσουν στα μικρά σας. Tην ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου, μπορείτε να κάνετε την αρχή με την «Φάρμα του Διαδικτύου» στο Πάρκο Τρίτση, μάλιστα χωρίς αντίτιμο. Την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, μια παράσταση διασκευασμένη για πιτσιρίκια (εισιτήρια online θα βρείτε εδώ) ενώ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στον πανέμορφο λόφο του Προφήτη Ηλία, μπορείτε να απολαύσετε τον Πήτερ Παν στις 4 Ιουλίου, με εισιτήρια που ξεκινούν από 8 ευρώ στην προπώληση.

*Φωτογραφία: parenting.blog.austin360.com

Για τους «παραδοσιακούς» γονείς, τέλος, ο Καραγκιόζης παίζεται κάθε Παρασκευή- Σάββατο και Κυριακή στις 20.30 στο πάρκο Φλοίσβου, με αντίτιμο μόλις 3,5 ευρώ. Μετά, επιβάλλεται βόλτα ή ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα και μια επίσκεψη μέχρι τον πρότυπο παιδότοπο του πάρκου.

Summer Camp για μικρούς επιστήμονες

*Φωτογραφία: siliconstemacademy.com

Η ρομποτική είναι η νέα μόδα στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αφού συνδυάζει τη διασκέδαση και τη γνώση. Αν το παιδί, λοιπόν, δείχνει ενδιαφέρον στις νέες επιστήμες, το Robotonio στον Κορυδαλλό διοργανώνει εβδομαδιαία summer camps με 6 διαφορετικούς κύκλους μέχρι και τις 28 Ιουλίου, για παιδιά από 8 έως 12 ετών. Το κόστος μπορεί να είναι λίγο τσουχτερό (130 ευρώ ανά κύκλο), είναι όμως ένα ξεχωριστό δώρο που μπορείτε να κάνετε στο παιδί για τις διακοπές.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Κι επειδή «νους υγιής, εν σώματι υγιεί»…

*Φωτογραφία: playgym.gr

Το Playgym στα Βριλήσσια αναλαμβάνει να διασκεδάσει τα παιδιά μέσω της άθλησης. Με πρόγραμμα που ξεκινά από τις 8 το πρωί και τελειώνει στις 4 το απόγευμα, τα παιδιά από 4 έως 10 ετών θα γεμίσουν τη μέρα τους (ανάμεσα στ’ άλλα) κάνοντας στίβο και γιόγκα και χορεύοντας. Το κόστος για τη συμμετοχή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ανέρχεται στα 80 ευρώ, όμως υπάρχει και η επιλογή για τη συμμετοχή μίας ημέρας με αντίτιμο 20 ευρώ. Η τελευταία εβδομάδα που διεξάγονται τα προγράμματα ξεκινούν από την 31η Ιουλίου μέχρι και την 4η Αυγούστου. 

Στη σελίδα του Playgym θα δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Απασχόληση για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας

*Φωτογραφία: facebook.com/pg/yolenini

Αν μένετε στο κέντρο, πιθανώς να ψάχνετε κάτι κοντά σας, για να απασχοληθεί δημιουργικά το παιδί. Στο παιδικό εργαστήριο Yolenini, για παράδειγμα, στο Κολωνάκι διοργανώνονται ενότητες με διαφορετικά θέματα κάθε βδομάδα, για παιδιά μέχρι 9 ετών, μέχρι τα τέλη Ιουλίου και με σχετικά χαμηλό κόστος (7 ευρώ για δύο ώρες και επιπλέον 1 ευρώ για κάθε ώρα). Ενημερωθείτε σχετικά στη σελίδα του Yolenini στο Facebook.



*Φωτογραφία: paidikostathmos.mikresistories.gr

Εναλλακτικά, στον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές Ιστορίες» στο Κουκάκι, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στο… Αντισχολείο, με προγράμματα που συνδυάζουν τη μάθηση και τη γνώση με το παιχνίδι. Το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ για τη συμμετοχή σε κάθε εργαστήριο που διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα με διάρκεια 1,5 ώρας κάθε φορά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Γεμάτος Ιούλιος στο Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: ert.gr

Μία από τα πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών θα «γεμίσει» τον Ιούλιο που θα περάσουμε στην πόλη. Από yoga για παιδιά, ιστιοπλοΐα στο κανάλι, περιβαλλοντικά προγράμματα όπως οι «Κηπουροί του Πάρκου», ακόμα και χορό, το Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί την ιδανική, αλλά και δωρεάν, διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ (για τη συμμετοχή σε κάποια προγράμματα απαιτείται προεγγραφή).

Ζήσ(τ)ε τον (Εθνικό) κήπο αλλιώς

*Φωτογραφία: all-athens-hotels.com

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, ο Εθνικός Κήπος υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να έρθουν κοντά στη φύση και να γιορτάσουν το καλοκαίρι μέσα στην πόλη. Οι δράσεις για παιδιά  όλων των ηλικιών είναι πολλές και έτσι δεν θα ξεμείνετε από επιλογές. Από περιβαλλοντικά προγράμματα, όπως το «Φτου και βγαίνω στον κήπο» μέχρι και προγράμματα γυμναστικής για μαμάδες και παιδιά, το σίγουρο είναι ότι θα κάνετε τον Εθνικό Κήπο, στέκι σας.

Εδώ θα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα επιλέγοντας από τον πάνω πίνακα την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει. Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, ωστόσο σε κάποια προγράμματα, όπως το «Ξετυλίγοντας του κόσμου τους μύθους», χρειάζεται προεγγραφή.

 

v