Να είσαι σε άδεια λοχείας σημαίνει...

Να είσαι σε άδεια λοχείας σημαίνει...

Κάθε νέο μέλος στην οικογένεια, φέρνει νέες αλλαγές. Και το να μένει μια μαμά στο σπίτι για να φροντίσει το μωρό της, ενίοτε και το μεγαλύτερο παιδί, δεν είναι καθόλου πιο εύκολο από το να πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά –όσες έχετε ζήσει και τα δύο, θα συμφωνήσετε ότι μπορεί να είναι και δυσκολότερο.

Πολλοί μπαμπάδες, όμως, δεν το βλέπουν έτσι. Θεωρούν ότι η ζωή της μαμάς που δεν εργάζεται και μένει στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά, είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Λοιπόν, να σας ενημερώσουμε -όσο κι αν σας εκπλήσσει- πως τα πράγματα, δεν είναι ακριβώς έτσι…

Η καθημερινή ρουτίνα

Τάισμα, πλύσιμο, κοίμισμα, παιχνίδι, τάισμα, πλύσιμο, κοίμισμα, παιχνίδι… αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα της μη εργαζόμενης μαμάς, η οποία «σπάει» όταν έρχεται η μέρα της επίσκεψης στον παιδίατρο!

Η έλλειψη προγράμματος

Όλοι δίνουν έμφαση στη σημασία του προγράμματος για τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Για δοκιμάστε να βάλετε, όμως, πρόγραμμα όταν το μωρό αρνείται να κοιμηθεί, αρνείται να φάει και δεν θέλει να καθίσει στο καροτσάκι, για να πάτε βόλτα…

Το αποτέλεσμα κάθε δουλειάς που πας να αρχίσεις

Τι πιο ευχάριστο από το να ολοκληρώνεις μια δουλειά που χρειάστηκε χρόνο και κόπο; Μαντέψτε! Αυτό το συναίσθημα, σπάνια καταφέρνει να το νιώσει μια μαμά που μένει όλη την ημέρα στο σπίτι με τα παιδιά.

Η παντελής έλλειψη αυτοπεποίθησης

«Θα επιστρέψω στη δουλειά; Θα επιστρέψω στο παλιό μου σώμα; Θα θέλουν να με κάνουν παρέα οι άτεκνες φίλες μου;» -όλες αυτές οι σκέψεις δεν βοηθούν στο να ξαναχτίσει η μαμά την αυτοπεποίθησή της.

Αγάπη άνευ όρων

Η κούραση, η ρουτίνα και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, όμως, σχεδόν εξαφανίζονται μαγικά όταν το μωρό σου χαμογελά για πρώτη φορά και το μεγάλο σου παιδί σου λέει «σ’αγαπώ»!

Πηγή: brightside.me

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v