Τα 10 καλύτερα παιχνίδια ταξιδιού για όλη την οικογένεια!

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια ταξιδιού για όλη την οικογένεια!

Τα πάντα αλλάζουν στην καθημερινή ζωή του ζευγαριού μετά τα παιδιά, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με τη μετάλλαξη των καλοκαιρινών διακοπών. Τότε είναι που -περισσότερο από ποτέ- συνειδητοποιείς ότι οι διακοπές δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες. Τη στιγμή που πατάς το πόδι σου στο σαλόνι του πλοίου και αντί να χυθείς σε μία πολυθρόνα με το ολοκαίνουργιο βιβλίο σου και έναν παγωμένο καφέ (και να μην κουνηθείς για ώρες –αν όχι για μέρες), καταλήγεις να μην κάθεσαι ούτε 5 λεπτά είτε γιατί πρέπει να τρέχεις πίσω από το δίχρονο που οδεύει για βουτιά, είτε γιατί το μεγαλύτερο παιδί σου κάθε 5 λεπτά έχει και μια διαφορετική ανάγκη («Μαμά, πεινάω.», «Μαμά, θέλω τσίσα.», «Μαμά, βαριέμαι.») Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι δεν θα περάσετε καλά –αρκεί να έχετε οργανωθεί κατάλληλα, τόσο με σνακ και αναψυκτικά, όσο και με παιχνίδια που θα γεμίσουν τις ώρες των διακοπών ευχάριστα για όλους. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε τα παρακάτω:

Μίνι σπαζοκεφαλιές 30 καρτών, της Djeco

Από τις πλέον δημοφιλείς σειρές «παιχνιδιών» ταξιδιού με κάρτες, είναι η Mini Logix, της Djeco, από την οποία δεν θα ξέρετε ποιο παιχνίδι να πρωτοδιαλέξετε, αφού είναι βέβαιο ότι όλα μπορούν να απασχολήσουν το παιδί για ώρα, καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Ενδεικτικά ξεχωρίσαμε το παιδικό Sudoku, το «Βρες τη Ρόουζ» που είναι παιχνίδι παρατηρητικότητας, και τον λαβύρινθο του Θησέα.

Η σειρά απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών.

Η τιμή του κάθε παιχνιδιού κυμαίνεται από 6 έως 7 ευρώ, ενώ σε κάθε συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα μολυβάκι.

Βιβλίο-παζλ-επιτραπέζιο «Ο παιδικός σταθμός», από την Haba

Αν αυτή ήταν για το παιδί σας η πρώτη χρονιά του παιδικού σταθμού ή αν ετοιμάζεται να πάει τον Σεπτέμβριο, αυτό το βιβλίο εικόνων για διάβασμα και ανακάλυψη είναι ό,τι πρέπει για να «μπει στο κλίμα». Περιλαμβάνει 6 μικρά παζλ, τα οποία στο τέλος ενώνονται και σχηματίζουν την εικόνα ενός παιδικού σταθμού, καθώς και ένα παιχνίδι μνήμης με ειδικό ζάρι, για να παίξετε παρέα.

Ιδανικό για παιδιά από 3 ετών.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 11,20 ευρώ.

Επιτραπέζιο παιχνίδι «Ποιος είμαι;», από την Haba

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά από 5 ετών και όλη την οικογένεια, σε βολική συσκευασία ταξιδιού –ιδανικό για το καράβι. Σε κάθε γύρο ένας παίκτης βάζει μια τυχαία κάρτα που απεικονίζει ένα αντικείμενο στο κεφάλι και προσπαθεί μέσα από 10 ερωτήσεις που κάνει στους υπόλοιπους παίκτες να βρει τι είναι αυτό.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 14,50 ευρώ.

Επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες «Tichu», από την Κάισσα

Το Tichu απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας από 10 ετών, και τουλάχιστον 3 παίκτες. Περιλαμβάνει μία τράπουλα με 56 κάρτες, με Δράκους, Φοίνικες, Σκύλους και Majong που περιμένουν να απελευθερωθούν και να «χτυπηθούν» μεταξύ τους. Σκοπός είναι να απαλλαγεί κανείς το συντομότερο από τις κάρτες του και να κερδίσει πόντους. Παράλληλα, πάντως, εξασκεί τη μαθηματική και λογική ευφυΐα των παιδιών, ενώ ενισχύει και την συνεργασία.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 9,99 ευρώ.

Επιτραπέζιο με κάρτες «Dobble», από την Κάισσα

Ένα ακόμα διασκεδαστικό και σύντομο παιχνίδι παρατηρητικότητας, για 2 έως 8 παίχτες, και παιδιά από 6 ετών. Διαθέτει 55 κάρτες με 8 σύμβολα η κάθε μία, τα οποία οι παίκτες πρέπει να παρατηρούν και να αντιδρούν με ταχύτητα, είτε παίρνοντας είτε «κατεβάζοντας» κάρτες, ανάλογα με τους κανόνες κάθε φορά. Είναι βέβαιο ότι θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς, εξίσου με τα παιδιά σας!

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 14,99 ευρώ.

Επιτραπέζιο παιχνίδι «Πάμε παραλία», από την Djeco

Θα καταφέρει το παιδί να χτίσει το πιο εντυπωσιακό κάστρο στην άμμο, πριν του το γκρεμίσουν τα κύματα; Ένα σούπερ διασκεδαστικό και άκρως καλοκαιρινό παιχνίδι για το καράβι και το δωμάτιο, για παιδιά από 6 ετών και για 2 έως 4 παίκτες.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 27,99 ευρώ.

Επιτραπέζιο «Ναυμαχία», από την Djeco

Ποιος θα βυθίσει πρώτος τα σκάφη του αντιπάλου; Η κλασσική «ναυμαχία» σε πολύ πιο φιλικό για τα παιδιά σχέδιο, ιδανική για ταξίδι αφού περιλαμβάνει μαγνητικούς πίνακες και σκάφη, αλλά και κάρτες σχηματισμού.

Ιδανικό για παιδιά από 5 έως 10 ετών.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 18,50 ευρώ.

Σφηνώματα κατασκευής με κάρτες, από την Djeco

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι βασίζεται στη λογική της γεωμετρίας και σκοπό έχει να αναπτύξει την ικανότητα της αντίληψης των παιδιών. Αποτελείται από ξύλινα σχήματα, τα οποία τα παιδιά πρέπει να συνθέσουν πάνω σε ειδικές κατευθυντήριες καρτέλες, ώστε να σχηματίσουν συγκεκριμένες φιγούρες. Εξασφαλίζει ότι το παιδί θα «κολλήσει» για ώρες!

Ιδανικό για παιδιά από 3 ετών.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 19,95 ευρώ.

Scrabble Travel, από τη Mattel

Το αγαπημένο παιχνίδι όλης της οικογένειας που εξασκεί με τον καλύτερο τρόπο το λεξιλόγιο των παιδιών, τώρα και σε μοντέρνα έκδοση για το ταξίδι.

Ιδανικό για παιδιά από 10 ετών και πάνω.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 11,99 ευρώ.

Επιτραπέζιο «Κυβομυθίες», από την MDC

Οι «Κυβομυθίες» είναι ένα παιχνίδι αφήγησης που δίνει ώθηση στη φαντασία των παιδιών, με τη βοήθεια, όμως, θεματικών ζαριών που λειτουργούν ως «οδηγοί». Τα παιδιά καλούνται με αυτά να αφηγηθούν αστείες, πρωτότυπες ιστορίες και νικητής είναι αυτός που θα φτιάξει την καλύτερη. Με το παιχνίδι αυτό, δεν θα καταλάβετε για πότε πέρασαν οι ώρες στο καράβι!

Ιδανικό για παιδιά από 8 ετών.

Αγοράστε το online από εδώ. Τιμή: 7,99 ευρώ.

v