Ποιες παραλίες της Αττικής κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι

Ποιες παραλίες της Αττικής κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμπι

Σκεπτόμενοι την άνεσή μας, αναζητάμε παραλίες που δεν απέχουν μακριά απ’ την Αθήνα για να μην ταλαιπωρηθούμε με το πήγαινε- έλα μέσα στον ήλιο. Όμως, από εδώ και πέρα, θα πρέπει να παρακάμψουμε αυτό το κριτήριο για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με μετρήσεις του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών σε 163 παραλίες της Αττικής, ούτε λίγο ούτε πολύ οι 75 εξ αυτών κρίθηκαν ακατάλληλες.

*Φωτογραφία: athenscoast.com

Στο περιοδικό που εκδίδει το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. γράφει αναλυτικά ποιες παραλίες κοντά στην Αθήνα ενδείκνυνται για μπάνιο αλλά και ποιες είναι ακατάλληλες. Μιλώντας εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, από τις 163 παραλίες της Αττικής στις οποίες έγιναν οι σχετικές μετρήσεις, οι 88 είναι κατάλληλες για μπάνιο.

Η μεγάλη έρευνα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε ξεκίνησε τον Ιούνιο και θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, δίνοντας συνεχώς στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ερευνών του. Ενδεικτικά, στο δελτίο τύπου που ανήρτησε πριν λίγες μέρες, αναφέρονται κάποιες παραλίες στην Ψάθα, το Αλεποχώρι, τον Πειραιά και το Πόρτο Γερμενό.

Δείτε αναλυτικά ποιες παραλίες της Αττικής κρίθηκαν κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες στους παρακάτω πίνακες, όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του ΠΑ.Κ.Ο.Ε., για να ελέγξετε αν σε αυτές περιλαμβάνεται και η δική σας προσωπική... αγαπημένη.

*Πίνακας: lifo.gr

*Πίνακας: crashonline.gr

*Πίνακας: crashonline.gr

*Πίνακας: crashonline.gr

*Πίνακας: crashonline.gr

 Πηγές: pakoe.gr και dikaiologitika.gr

 

v