4 κοντινές μονοήμερες για βουτιές και φαγητό

4 κοντινές μονοήμερες για βουτιές και φαγητό

Καλή κι άγια η Ανάβυσσος και βολικότατος ο Άγιος Κοσμάς, αλλά κακά τα ψέματα: δίπλα στην Αθήνα δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για ένα μπάνιο της προκοπής. Αν έχετε διάθεση για λίγη περισσότερη οδήγηση και όρεξη για μονοήμερη, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις για κοντινές εκδρομές για δροσερές βουτιές και φαγητό.

Βουτιές στην Ψάθα

(Φωτογραφία: booking.com/ Holiday Apartment in Psatha Bay - Vilia Attica)

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: Μια ωρίτσα υπόθεση.

Βουτιά: Τη βουτιά στην Ψάθα θα την κάνετε, φυσικά, στην ομώνυμη παραλία που, αν και βρίσκεται σε μικρή απόσταση απ’ την Αθήνα είναι ιδιαίτερα βολική: ούτε κοτρώνες, ούτε άμμος που κολλάει παντού ή/και σε μαστιγώνει όταν έχει αέρα –ψιλό βοτσαλάκι. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, ενώ έχει και οργανωμένο μέρος με ξαπλώστρες, καφεδάκια κι όλα τα συναφή και ανοργάνωτο.

Φαγητό: Μια σούπερ επιλογή για φαγητό (που, ωστόσο, θα σας κοστίσει περί τα 20 ευρώ κατ’ άτομο) είναι η ταβέρνα του Άγγελου στην άκρη της παραλίας, όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα πιάτα και ουζάκι δίπλα στο κύμα.

Βουτιές στα πέριξ του Ναυπλίου

(Φωτογραφία: expedia.com)

Απόσταση από το κέντρο της Αθήνας: Περίπου 2 ώρες.

Βουτιά: Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του Ναυπλίου βρίσκεται η παραλία της Αρβανιτιάς: πεντακάθαρα νερά σκάνε σε ένα κολπάκι τόσο μικρό, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για σημαντική πολυκοσμία. Από την παραλία ως την πόλη, μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας τη μαγική διαδρομή στους πρόποδες του Παλαμηδίου. Εναλλακτικά, η παραλία της Καραθώνας (εδώ θα δείτε πώς να πάτε κι εδώ λεπτομέρειες για τη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε και με ποδήλατα απ’ την παλιά πόλη του Ναυπλίου) είναι οικογενειακός παράδεισος, αφού είναι αμμουδερή και με καθαρά, ρηχά (πολύ ρηχά) νερά.

Φαγητό: Επιστρέψτε στο γραφικό Ναύπλιο, κάντε τις βόλτες σας και καθίστε για φαγητό στο Όμορφο Ταβερνάκι –υπολογίστε περίπου 15€ κατά κεφαλήν. 

Βουτιές στον Σχινιά

(Φωτογραφία: Kathimerini.gr/ Κατερίνα Καμπίτη)

Απόσταση από το κέντρο της πόλης: Περίπου μια ώρα.

Βουτιά: Αν δεν θέλετε η βαλίτσα (κι εσείς) να πάει μακριά, τότε ο Σχινιάς συνδυάζει ωραιότατα οικογενειακό κλίμα, αξιοπρεπή παραλία και οικονομικό φαγητό. Το καλύτερο, πιο καθαρό και πιο ήσυχο σημείο στον Σχινιά είναι τα Πεύκα –το βορειότερο δηλαδή άκρο της ακτής. Σημειώστε στα bonus, ότι σε πολλά σημεία, θα βρείτε φυσική σκιά λόγω του πευκόδασους που απλώνεται εκεί που τελειώνει η άμμος.

Φαγητό: Ο παραλιακός δρόμος, προσφέρει πολλές επιλογές για οικονομικό φαγητό σε σούπερ kid friendly συνθήκες –αφού η παραλία είναι κυριολεκτικά δίπλα σας.

Βουτιές στη Χιλιαδού της Εύβοιας

(Φωτογραφία: digital-camera.grvagnik)

Απόσταση από το κέντρο της πόλης: Δυόμιση ώρες (αλλά αξίζει τον κόπο).

Βουτιές: Στη Χιλιαδού θα συναντήσετε πολύ κόσμο, αν πάτε σαββατοκύριακο –είναι βέβαιο. Η απόσταση –ακόμη κι η πολυκοσμία- αξίζουν τον κόπο, αφού οι παραλίες άγριας ομορφιάς που θα συναντήσετε, βρέχονται από πεντακάθαρα, γαλάζια νερά, «βλέπουν» επιβλητικούς βράχους και σκιάζονται από πλούσιο πράσινο. Δείτε εδώ πώς θα φτάσετε.

Φαγητό: Για το απαραίτητο τσιμπολόγημα, μπορείτε να καθίσετε στην ταβέρνα-ουζερί Γλάρος, για ψαρομεζέδες με θέα στη θάλασσα.
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v