Υποχρεωτικά θα εμβολιάζονται τα παιδιά στη Γαλλία

Υποχρεωτικά θα εμβολιάζονται τα παιδιά στη Γαλλία

Όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν πλέον αυστηρή στάση αναφορικά με τα εμβόλια. Τον περασμένο Μάιο η Ιταλία όρισε με νόμο, ότι εμβόλια για 12 συγκεκριμένες ασθένειες θα είναι πλέον υποχρεωτικά για όλα τα παιδιά, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Γαλλία μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Édouard Philippe, όλα ανεξαιρέτως τα εμβόλια που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές θα γίνουν υποχρεωτικά. Αφορμή για την αυστηρή αυτή στάση, είναι η έξαρση της ιλαράς που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη. «Υπάρχουν παιδιά σήμερα που πεθαίνουν από ιλαρά», είπε συγκεκριμένα ο Philippe και, αναφερόμενος σε πρωτοπόρους Γάλλους επιστήμονες υγείας, συνέχισε «Στην πατρίδα του Παστέρ, κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε προειδοποίηση τον περασμένο Μάρτιο, σχετικά με την επικινδυνότητα της ιλαράς. Στην Ιταλία μόνο καταγράφηκαν φέτος 2.500 περιστατικά. Πρόκειται δε για την νούμερο ένα αιτία θανάτου μικρών παιδιών (134.200 πέθαναν από αυτήν παγκοσμίως, το 2015).

Ωστόσο, η δημόσια συζήτηση συνεχίζεται ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν, ότι τα εμβόλια είναι απαραίτητα για την δημόσια υγεία και σε όσους θεωρούν, ότι πρέπει να αποτελούν επιλογή του κάθε γονιού.

Η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ, Dr. Zsuzsanna Jakab, σε συνέντευξή της στην Huffington Post, είπε ότι «λόγω της ευκολίας των ταξιδιών στις μέρες μας, καμία χώρα δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο ως προς την ιλαρά. Τα περιστατικά θα συνεχιστούν στην Ευρώπη, ή οπουδήποτε άλλου, μέχρι κάθε χώρα να φτάσει στο επίπεδο ανοσοποίησης που απαιτείται, ώστε να προστατεύεται πλήρως ο πληθυσμός της.»

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v