Νέο κύμα καύσωνα έρχεται αυτή την εβδομάδα!

Νέο κύμα καύσωνα έρχεται αυτή την εβδομάδα!

Περίπου δύο εβδομάδες πριν, περάσαμε τον πρώτο «γερό» καύσωνα της χρονιάς. Κι ενώ νομίζαμε ότι για λίγο την γλιτώσαμε, η Ε.Μ.Υ προειδοποιεί με νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ο υδράργυρος, λοιπόν, άρχισε ήδη να ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα για να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι, ότι δεν θα φτάσει τους 42 βαθμούς, όπως την προηγούμενη φορά.

*Φωτογραφία: consumerguide.sg

Συγκεκριμένα, στην ηπειρωτική χώρα αύριο και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα «χτυπήσει» τους 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους ακόμα και τους 41 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου, η θερμοκρασία αύριο και μεθαύριο θα κυμανθεί μεταξύ 36 και 38 βαθμών Κελσίου ενώ για το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα αφού εκεί ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 με 40 βαθμούς.

Οι υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές φαίνεται ότι είναι λίγο πιο… τυχερές αφού τις δύο επόμενες μέρες, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς.

Θα πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε υπομονή μέχρι την Παρασκευή, οπότε η θερμοκρασία θ’ αρχίσει να πέφτει σταδιακά ξεκινώντας από τα Βόρεια και το Σάββατο στην υπόλοιπη χώρα. Μέχρι τότε, φροντίστε να προφυλαχτείτε από τη ζέστη και να τηρείτε τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Πηγή: hnms.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v