Σε γύψο τα πόδια τρίχρονου έπειτα από σοβαρό ατύχημα σε τραμπολίνο!

Σε γύψο τα πόδια τρίχρονου έπειτα από σοβαρό ατύχημα σε τραμπολίνο!

Αν σκοπεύετε να στήσετε ένα τραμπολίνο στον κήπο σας ή αν επιτρέπετε στο παιδί να επιδίδεται συχνά σ’ αυτό το παιχνίδι στον αγαπημένο του παιδότοπο, ακούστε πρώτα την δυσάρεστη εμπειρία αυτής της μαμάς, όπως την κοινοποίησε στο Facebook και ξανασκεφτείτε το.

*Φωτογραφία: thenypost.files.com

Ο 3 ετών γιος της Kait Ellen, λοιπόν, έπαιζε στο τραμπολίνο σε έναν κλειστό παιδότοπο, παρέα με τους γονείς του. Κάποια στιγμή, όμως, έπεσε και, όπως αποδείχθηκε, δυστυχώς έσπασε το μηριαίο οστό του. Η Kait γράφει στο Facebook «Όσο κι αν μας είναι δύσκολο να ξαναζούμε αυτές τις στιγμές τις τελευταίες 12 μέρες, νιώθουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να προειδοποιήσουμε τους γονείς για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το τραμπολίνο. Ο Colton έπεσε και έσπασε το μηριαίο οστό, το πιο δυνατό κόκκαλο του σώματος, ενώ χοροπηδούσε δίπλα σε μένα και τον μπαμπά του.»

Και πριν κατηγορήσουμε ότι μπορεί να προκάλεσαν εκείνοι το ατύχημα, λόγω του βάρους τους, συμπληρώνει: «Εμείς δεν είμαστε στο ίδιο “τετράγωνο” με εκείνον όταν έγινε το ατύχημα. Ήμαστε στα τετράγωνα δίπλα του. Το ατύχημα συνέβη επειδή ο μικρός, ο οποίος χοροπηδούσε για ώρα, κάποια στιγμή απλά έπεσε κάπως άτσαλα πάνω στο τραμπολίνο, τα γόνατά του λύγισαν απότομα και αμέσως τον άκουσα να βγάζει την πιο δυνατή κραυγή που έχω ακούσει ποτέ από παιδί.»

Κάθε μέρα μετά το ατύχημα, είναι ένας μικρός αγώνας για τον μικρό Colton, ο οποίος αναγκαστικά θα φοράει μια ειδική κατασκευή (οσφυομηρικός γύψος), που ακινητοποιεί τους γοφούς και τους μηρούς μέχρι να «δέσουν» τα κόκαλά του, τουλάχιστον για έξι βδομάδες (φωτογραφία). 



Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, πάντως, τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν πρέπει να παίζουν σε τραμπολίνο, γιατί τα οστά τους δεν είναι αρκετά δυνατά ώστε να αντέξουν την επαναλαμβανόμενη πίεση από τα άλματα, κάτι που η Ellen δεν γνώριζε. Μάλιστα, σχετική έρευνα του 2014 είχε καταγράψει χιλιάδες περιστατικά τραυματισμών παιδιών από την χρήση τραμπολίνο- γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς!

Πηγή: scarymommy.com και abcnews.com

v