Η Β’ επιπέδου μου έδειξε ότι δεν φαίνεται η χοληδόχος κύστη στο έμβρυο. Τι πρέπει να κάνω;

Η Β’ επιπέδου μου έδειξε ότι δεν φαίνεται η χοληδόχος κύστη στο έμβρυο. Τι πρέπει να κάνω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρέ. Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι που έχει προκύψει κατά την εγκυμοσύνη μου. Είμαι στην 23η εβδομάδα και έκανα β' επιπέδου. Ο γιατρός σημείωσε ότι δεν φαίνεται η χοληδόχος κύστη του εμβρύου. Την έχω επαναλάβει 3 φορές την εξέταση, αλλά δεν φαίνεται. Ήθελα να με βοηθήσετε. Tι σημαίνει αν δεν υπάρχει, τι επιπτώσεις έχει στο μωρό μου και τι πρέπει να κάνω; Σας παρακαλώ, έχω ανησυχήσει πάρα πολύ. 
Απάντηση:
Το ότι δεν απεικονίζεται η χοληδόχος κύστη του εμβρύου, συνήθως δεν προδικάζει κάποια κακή εξέλιξη. Σπάνια έχει συσχετιστεί με κυστική ίνωση, με ατρησία των χοληφόρων πόρων και ουσιαστικά θέλει περισσότερο έλεγχο. Στην ηλικία κύησης που είστε, να εύχεστε η χοληδόχος κύστη να υπάρχει και απλά δεν την έχετε δει ακόμη υπερηχογραφικά και θα τη δείτε αργότερα.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v