Θα συναντήσω μετά από 8 μήνες τον 1,5 έτους εγγονό μου. Πώς να φερθώ για να με συμπαθήσει;

Θα συναντήσω μετά από 8 μήνες τον 1,5 έτους εγγονό μου. Πώς να φερθώ για να με συμπαθήσει;
Ερώτηση:
Βρίσκομαι στο εξωτερικό και έχω να δω τον 15 μηνών εγγονό μου 8 μήνες. Έχει αρχίσει να περπατά και να λέει λεξούλες. Μεγαλώνει με τους υπέροχους γονείς του και πρόκειται να τους συναντήσω σύντομα, για 2 μήνες περίπου. Τι πρέπει να κάνω και πώς να φερθώ όταν τον πρωτοσυναντήσω, ώστε η παρουσία μου να του είναι ευχάριστη;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η αγωνία σας είναι συγκινητική! Πόσο όμορφο που αναρωτιέστε πώς να προσεγγίσετε μια νέα ζωή καθώς μεγαλώνει και αλλάζει! Το διάστημα των 8 μηνών στην ηλικία του εγγονού σας είναι αρκετό ώστε να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και το παιδί να έχει αποκτήσει πληθώρα ικανοτήτων και δυνατοτήτων καθώς μεγαλώνει.

Σαν γιαγιά είναι πολύ όμορφο που εκτιμάτε τους γονείς και καμαρώνετε το εγγόνι σας αλλά και τη μεταξύ τους σχέση! Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη σχέση που έχετε να αναπτύξετε με το εγγόνι σας αλλά και με τα παιδιά σας. Κρατώντας την εμπιστοσύνη σας προς εκείνους, και αναπτύσσοντας παράλληλα μια ξεχωριστή σχέση με τον εγγονό σας που δεν θα ανταγωνίζεται τη σχέση του με τους γονείς, τότε όλοι είστε απόλυτα κερδισμένοι και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα! Πλούτος σχέσεων, πλούτος εμπειριών, πλούτος συναισθημάτων!

Στόχος λοιπόν δεν είναι απλώς να είστε μια ευχάριστη παρουσία για το εγγόνι σας. Στόχος είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια αυτής της πολύτιμης σχέσης μεταξύ γιαγιάς και εγγονού, που εμπεριέχει αγάπη, θαυμασμό, λαχτάρα, αγωνία. Κρατάτε λοιπόν τον σεβασμό σας για να μπορείτε να το ευχαριστηθείτε.. Καλή επιτυχία!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v