Οι καλύτερες παραλίες της Εύβοιας για οικογένειες

Οι καλύτερες παραλίες της Εύβοιας για οικογένειες

Η Εύβοια είναι ένα από τα κλασικά μέρη και ενδείκνυται για ξέγνοιαστες οικογενειακές διακοπές. Είτε έχετε ήδη εξοχικό εκεί είτε πάτε για πρώτη φορά, αυτές οι παραλίες θα σας κλέψουν την καρδιά και θα κάνουν το μπάνιο σας με τα παιδιά, παιχνιδάκι. Από τη Βόρεια και την Κεντρική έως τη Νότια Εύβοια, λοιπόν, οι επιλογές σας είναι αρκετές!

Άγιος Νικόλαος

*Φωτογραφία: voriaevia.gr

Με αμμουδιά μέσα και έξω, καθαρά νερά και εκπληκτική θέα, ο Άγιος Νικόλαος είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τις βουτιές σας. Στα θετικά του συγκαταλέγεται το ότι τα νερά του δεν είναι τόσο βαθιά σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες της Εύβοιας, αλλά και η φυσική του ομορφιά.

*Φωτογραφία: wondergreece.gr

Αυτό, όμως, που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή είναι το νησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται απέναντι με την ομώνυμη εκκλησία, στο οποίο πολλοί φτάνουν κολυμπώντας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη στην ακτή της αλλά λίγα μέτρα μακριά, θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες.

Ξεκινάει μια… Βαλοπούλα απ’ το γιαλό

*Φωτογραφία: greece.com

Στην Κεντρική Εύβοια, σε έναν μικρό κόλπο θα βρείτε την παραλία της Βαλοπούλας, αφού κατεβείτε λίγα σκαλάκια. Με άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα και ρηχά νερά, θεωρείται εύλογα ιδανική για μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα καλό μπάνιο. Δίπλα στη μεγάλη παραλία, θα χρειαστεί να συνεχίσετε σε ένα ανηφορικό δρόμο για να φτάσετε στη Μικρή Βαλοπούλα, αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία.

Αγία Άννα

*Φωτογραφία: panoramio.gr

Από την Χαλκίδα, θα οδηγήσετε περίπου μία ώρα μέχρι στην μεγαλύτερη παραλία της Εύβοιας, μήκους 9 χιλιομέτρων! Από αυτό και μόνο, καταλαβαίνετε ότι ακόμα και όταν έχει κόσμο, η παραλία δεν γεμίζει ποτέ και τα παιδιά έχουν πάντα αρκετό χώρο για ν’ απλώσουν τα κουβαδάκια τους. Μέσα έχει χοντρή άμμο και βότσαλο και στην ακτή της, άμμο ενώ σε αρκετά μεγάλο μέρος της είναι οργανωμένη, αν δεν θέλετε να κουβαλήσετε ομπρέλες και καφέ από το σπίτι. Για τη διαμονή σας εκεί, σκεφτείτε το οικογενειακό camping της Αγίας Άννας, που βρίσκεται δίπλα στην  παραλία.

Χιλιαδού

*Φωτογραφία: mapio.net

Βρέχεται απ’ το Αιγαίο, τα νερά της είναι πεντακάθαρα, πλαισιώνεται από πράσινο ενώ είναι αρκετά μεγάλη ώστε να έχεις την αίσθηση ότι δεν γεμίζει ποτέ. Δικαίως είναι ίσως η δημοφιλέστερη παραλία της Εύβοιας. Σε κάποια σημεία της έχει άμμο και σε κάποια άλλα έχει βότσαλο, ωστόσο, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι αρκετά βαθιά, γι’ αυτό φροντίστε να μην ξεχάσετε τα μπρατσάκια και τα σωσίβια των παιδιών.

Το μόνο αρνητικό της είναι ότι την «πιάνουν» οι άνεμοι, επομένως θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον καιρό πριν την επισκεφθείτε.

Κορασίδα

*Φωτογραφία: delfini-korasida.gr

Ακολουθώντας την κατεύθυνση προς το χωριό της Αχλαδερής, θα φτάσετε στη μοναδική Κορασίδα. Τα τιρκουάζ νερά της που θυμίζουν Καραϊβική και η άγρια ομορφιά της θα σας ταξιδέψουν αλλού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό και η φυσική της ομορφιά παραμένει αναλλοίωτη, επομένως η ομπρέλα και οι ψάθες από το σπίτι είναι απαραίτητες. Μετά το μπάνιο, μπορείτε να τσιμπήσετε καλοκαιρινά μεζεδάκια στις ταβέρνες που βρίσκονται πάνω απ’ την παραλία.

Παραλία Αλμυροποτάμου

*Φωτογραφία: wondergreece.gr

Στη Νότια Εύβοια, στην περιοχή των Στύρων, θα βρείτε την παραλία Αλμυροποτάμου, σε μια αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή με ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζιά. Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο και άμμο, ενώ τα νερά της είναι ρηχά και σχεδόν ποτέ δεν έχει κύμα, κάτι που τη κάνει ιδανική για τα πιτσιρίκια.

Χερόμυλος

*Φωτογραφία: greekbeaches.blogspot.gr

Η παραλία του Χερόμυλου απέχει 5 χιλιόμετρα από τον γνωστό οικισμό των Αγίων Αποστόλων. ‘Εχει καταγάλανα νερά αλλά και αρκετά αρμυρίκια, τα οποία όμως πρέπει να βιαστείτε για να προλάβετε. Στην αρχή, είναι αρκετά ρηχή, όμως στη συνέχεια βαθαίνει απότομα, όπως και οι περισσότερες παράλιες του Αιγαίου. Θα χρειαστεί, επίσης, να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα γιατί η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Αχλάδι

*Φωτογραφία: achladibeach.gr

Ή αλλιώς Φραγκάκη. Πρόκειται για μια ξεχωριστή παραλία στη Βόρεια Εύβοια που καταφέρνει να «παντρέψει» το βουνό με τη θάλασσα. Είναι μεγάλη σε έκταση, αμμουδερή ενώ σε κάποια σημεία της είναι οργανωμένη. Μια που θα βρεθείτε εκεί, αξίζει να επισκεφθείτε και να περπατήσετε το γραφικό χωριό Αχλάδι με το πευκοδάσος του -θα μας θυμηθείτε.

v