Κάνω θεραπεία με βιταμίνες αλλά κόλλησα ουρεόπλασμα. Θα υπάρξει πρόβλημα;

Κάνω θεραπεία με βιταμίνες αλλά κόλλησα ουρεόπλασμα. Θα υπάρξει πρόβλημα;

Ερώτηση:

Εδώ και τρεις μήνες, πραγματοποιώ θεραπεία με profetil βιταμίνες. Έκανα καινούργιο σπερμοδιάγραμμα και βγήκε αρκετά παρακάτω από το αρχικό. Στην διάρκεια των τριών μηνών, κόλλησα ουρεόπλασμα. Θα υπάρξει αποτέλεσμα; 

 

 

Απάντηση:

Γενικώς, οι βιταμίνες δεν θεωρώ ότι βοηθούν ιδιαίτερα το σπέρμα των ανδρών. Το ουρεόπλασμα δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Σίγουρα η αιτία που δεν είναι καλό το σπέρμα είναι άλλη, δεν είναι ούτε η έλλειψη βιταμινών ούτε το ουρεόπλασμα, αλλά μάλλον η παραγωγή του σπέρματος στον όρχι. Το θέμα είναι πόσο καιρό προσπαθείτε με την σύζυγο να πετύχετε εγκυμοσύνη και σε τι ηλικία είναι η σύζυγος. Θέλει, δηλαδή, μια πιο ολιστική προσέγγιση και όχι εξατομικευμένα όπως ρωτάτε. Όσον αφορά τη θεραπεία, το ουρεόπλασμα εύκολα θα ξεριζωθεί, οπότε αν ήταν εκεί το πρόβλημα, το σπέρμα θα επανέρθει πολύ γρήγορα. Ας έχετε υπ’ όψιν σας, όμως, ότι ποτέ δύο σπερμοδιαγράμματα δεν είναι εξίσου το ίδιο.

 *O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v