14 έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στην παραλία

14 έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια στην παραλία

Σε ποιον δεν αρέσει να «αράζει» στην παραλία; Κάποιες μικρές λεπτομέρειες, όμως, μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ενοχλητικές και να χαλάσουν την χαλάρωσή μας δίπλα στα κύματα. Η άμμος που έχει μείνει στα παπούτσια, το κινητό που έχει γεμίσει «πιτσιλιές» από τα βρεγμένα χέρια μας και πολλές άλλες μικρές δυσκολίες, αποφεύγονται έτσι απλά…

Πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια για τα μπουκάλια σας

Μ’ αυτό το τρικ, δεν θα κολλήσει άμμος στα παγωμένα μπουκάλια και θα μπορείτε να τα βάλετε στο αυτοκίνητο, χωρίς να φοβάστε ότι θα το λερώσουν.

*Φωτογραφία: brightside.me

Σακουλάκια ζίπερ για το κινητό

Για να προστατεύσετε το κινητό σας από την άμμο και το νερό, βάλτε το σε μια σακούλα ζίπερ. Έπειτα, αφαιρέστε τον αέρα και κλείστε την. Είναι η ιδανική αλλά και πιο οικονομική προστασία, αν δεν θέλετε να χαλάσετε χρήματα σε ακριβές αδιάβροχες θήκες.



*Φωτογραφία: brightside.me

Ένα παλιό παρεό για φόρεμα

*Φωτογραφία: frugalcouponliving.com

Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια, μοδάτα ρούχα για την παραλία- αρκεί να «ξεθάψετε» τα παρεό σας, που μπορείτε να τα μετατρέψετε σε χρόνο dt σε κανονικά, αέρινα φορέματα.

Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:



Παγωμένα ροφήματα από το σπίτι

*Φωτογραφία: brightside.me

Γεμίστε ένα πλαστικό μπουκάλι κατά το 1/3 με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να γίνει πάγος. Όταν ετοιμάζετε τις προμήθειες που θα πάρετε στην παραλία, γεμίστε με χυμό ή οποιοδήποτε ρόφημα θέλετε. Γλιτώνετε αρκετά χρήματα από την επίσκεψη στο beach bar.

Τα σανδάλια και οι σαγιονάρες ανάποδα

Για να μην καούν τα πόδια σας όταν ξαναβάλετε τα παπούτσια ή τις σαγιονάρες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο, απλώς γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά όσο δεν τα φοράτε.



*Φωτογραφία: brightside.me

Πετσέτα με τσέπες για να μην χάνετε τα πράγματά σας

Διπλώστε την πετσέτα, υπολογίστε το μέγεθος της κάθε τσέπης που θέλετε να φτιάξετε και έπειτα ράψτε τις. Έτσι, θα τα έχετε όλα σε τάξη και όλα δίπλα σας. Εδώ θα δείτε αναλυτικά τις οδηγίες.

*Φωτογραφία: makingitwithdanielle.com

Το «φάρμακο» για τον πονοκέφαλο από τις βουτιές

Προσέχετε για να έχετε! Πριν βουτήξετε, κλείστε τη μύτη και το στόμα. Στη συνέχεια, πάρτε βαθιές ανάσες και επαναλάβετε ακόμα 2 φορές. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας θα προσαρμοστεί στην πίεση του νερού και έτσι θα αποφύγετε τον πονοκέφαλο μετά τις βουτιές.



*Φωτογραφία: brightside.me

Αλλά και για τα βουλωμένα αυτιά

Αν κλείσουν τα αυτιά σας ή τα αυτιά του παιδιού, το κόλπο για να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση είναι απλό: πάρτε ένα μπαλόνι, πιέστε την μύτη και αρχίστε να το φουσκώνετε. Κάποια στιγμή, θα ακούσετε έναν ήχο, σαν κλικ, που δηλώνει ότι η φυσιολογική πίεση επανήλθε στα αυτιά.



*Φωτογραφία: brightside.me

Baby oil για ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς

Το κόλπο για να μην ερεθιστεί το δέρμα σας από το αλατόνερο της θάλασσας, είναι πολύ απλό: απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα baby oil σε στεγνό δέρμα, μετά βρέξτε το ξυραφάκι και ξυριστείτε κανονικά. 



*Φωτογραφία: pinterest

Σπιτικό παγωτό σε σακούλα!

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας παγωτό και μάλιστα να το διατηρήσετε στο ψυγειάκι της παραλίας. Θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι γάλα, 1 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη, μισή κουταλιά της σούπας βανίλια, 2-3 φλιτζάνια παγάκια, 1/3 φλιτζανιού χοντρό αλάτι, 1 πλαστική σακούλα τροφίμων με ζίπερ και 1 μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ για την κατάψυξη. Θα το φτιάξετε ως εξής: στη μικρή σακούλα ανακατέψτε το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Κλείστε την καλά και βεβαιωθείτε ότι έχετε απομακρύνει τον αέρα. Στη μεγάλη σακούλα, αναμίξτε το αλάτι και τον πάγο.

Μετά, τοποθετήστε τη μία μέσα στην άλλη και κλείστε καλά τη μεγάλη σακούλα. Χτυπήστε την συνεχόμενα για 5 λεπτά. Τότε, θα δείτε ότι το μίγμα γίνεται παχύρρευστο. Χωρίς να ανοίξετε τις σακούλες, αφήστε τις να «ξεκουραστούν» σε μια πετσέτα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας ο πάγος στη μεγάλη σακούλα να «περικλείει» τη μικρή σακούλα.



*Φωτογραφία: growingajeweledrose.com

Ταπεράκι με… λίγο απ’ όλα

Επιλέξτε ένα ταπεράκι με χωρίσματα για να βάλετε το finger food της παραλίας. Από κομμένα φρούτα μέχρι τοματίνια ή κομμάτια από τυρί, θα φτιάξετε μια ελαφριά ποικιλία για τσιμπολόγημα. Περισσότερες ιδέες για finger food παραλίας θα πάρετε από παλαιότερο άρθρο μας. 



*Φωτογραφία: frugalcouponliving.com

Φτιάξτε μια ιδιαίτερη σκηνή

Δεν είναι δύσκολο να στήσετε μια ξεχωριστή σκηνή… Ινδιάνων, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Θα χρειαστείτε μακριά κομμάτια ξύλου ή γερά κλαδιά, γερό σπάγκο, σεντόνια και μαξιλάρια. Εδώ θα δείτε βήμα- βήμα τις οδηγίες.



*Φωτογραφία: apartmenttherapy.com

Αδιάβροχο αυτοκόλλητο ασφαλείας για τα παιδιά

Επειδή σε μια πολυσύχναστη παραλία, δεν είναι δύσκολο τα μικρά σας να χαθούν, προνοήστε αγοράζοντας online, ειδικά αδιάβροχα αυτοκόλλητα ασφαλείας, στα οποία θα γράψετε το τηλέφωνό σας και δεν θα ξεθωριάσουν από τις βουτιές του παιδιού.

*Φωτογραφία: frugalcouponliving.com

Τσάντα παραλίας με δίχτυ

Η ιδανική επιλογή για να πέσει όλη η άμμος από τα παιχνίδια των παιδιών, μέχρι να φτάσετε στο αυτοκίνητο για τον δρόμο της επιστροφής. Θα την βρείτε εδώ.



Πηγές: brightside.me και frugalcouponliving.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v