Πώς να κάνετε το ντύσιμό σας πιο αριστοκρατικό

Πώς να κάνετε το ντύσιμό σας πιο αριστοκρατικό

Αν θέλετε να αναδείξετε το ντύσιμό σας, η λύση δεν είναι να ξοδεύετε μια μικρή περιουσία σε καταστήματα με «μεγάλα ονόματα» κάθε φορά που πάτε για ψώνια ούτε να προτιμάτε ρούχα που κάνουν «μπαμ». Το κόλπο είναι να δώσετε σημασία στις λεπτομέρειες- στις μικρές όμως λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Όπως…

Προτιμήστε τις μυτερές γόβες

Στις επίσημες εμφανίσεις σας ή σε περίπτωση που το dress code του γραφείου το απαιτεί, προτιμήστε τις διαχρονικές, μυτερές γόβες που πάνε σε όλες τις γυναίκες και ταιριάζουν με όλα και παντού. Αντίθετα, τα ψηλοτάκουνα με στρογγυλή μύτη δεν συνδυάζονται το ίδιο εύκολα με κάθε στιλ, ούτε με κάθε σωματότυπο, ενώ δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα κρατήσει η μόδα τους.

*Φωτογραφία: brightside.me

Το να μην φαίνεται το φερμουάρ

Η ποιότητα ενός ρούχου φαίνεται από τον τρόπο που έχει φτιαχτεί. Και τα φερμουάρ που εξέχουν άτσαλα ή έχουν άλλο χρώμα από το υπόλοιπο ύφασμα, είναι η πρώτη ένδειξη «προχειροδουλειάς». Αν δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα φερμουάρ που κρύβονται, προτιμήστε να είναι τουλάχιστον στην ίδια απόχρωση με το υπόλοιπο ρούχο.

*Φωτογραφία: brightside.me

Τελικά πρέπει να συνδυάζονται η τσάντα με τα παπούτσια;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο χρώμα, αν και οι «κλασικοί» της μόδας αυτό πρεσβεύουν. Θα πρέπει, όμως, να «δένουν» αλλιώς: μπορεί για παράδειγμα να έχουν μια κοινή μεταλλική λεπτομέρεια, ένα παρεμφερές σχέδιο ή παρόμοια απόχρωση.

Μονοχρωμία με χρυσό

Αν επιλέξετε μονοχρωμία στο ντύσιμό σας, μπορείτε να το αναδείξετε με μία μόνο κίνηση: φορώντας χρυσά αξεσουάρ- αρκεί να μην το παρακάνετε βέβαια. Ένα ογκώδες κολιέ, για παράδειγμα, πρέπει να συνδυαστεί με ένα πιο διακριτικό βραχιόλι και το αντίθετο. Να θυμάστε- η υπερβολή δεν δίνει ποτέ στιλ.

Αποφύγετε να φοράτε μόνο γήινα χρώματα...

Πολλές γυναίκες πιστεύουμε ότι είναι η πιο ασφαλής επιλογή και ότι ίσως τα διακριτικά χρώματα θα κρύψουν τις ατέλειές μας. Όμως, ένα σύνολο μόνο με γήινες αποχρώσεις είναι αδιάφορο, πώς να το κάνουμε, και δείχνει έλλειψη φαντασίας. Η πιο σωστή επιλογή, για να μην πάτε και στο άλλο άκρο, είναι να παίξετε με τις αντιθέσεις: φορέστε, για παράδειγμα, ένα φόρεμα σ’ αυτούς τους τόνους, το οποίο όμως θα συνδυάσετε με ένα πανωφόρι σε έντονο κόκκινο. Η αντίθεση είναι σικ και σέξι και θα σας δώσει έξτρα στιλιστικούς πόντους!

*Φωτογραφία: brightside.me

... αλλά και ρούχα με μεγάλα σχέδια ή λόγκο

Πολλά από αυτά είναι όμορφα και trendy, όμως η μόδα τους διαρκεί για λίγο διάστημα. Θα πρέπει, επίσης να πείτε «όχι» σε οποιοδήποτε κομμάτι «φωνάζει» τη μάρκα του με μεγάλα λογότυπα. Δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ κλασάτα.

*Φωτογραφία: alicdn.com

Τα μπλουζάκια μέσα λοιπόν!

Η τάση των χαλαρών, ίσως και ένα νούμερο μεγαλύτερο, ρούχων έξω απ’ το παντελόνι είναι ωραία και «μοδάτη», δεν λέμε- όμως ενδείκνυται για πιο πρόχειρες εμφανίσεις ενώ, ο όγκος των άνετων ρούχων μπορεί να σας προσθέσει κιλά. Δοκιμάστε, λοιπόν, να βάλετε τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια μέσα από το παντελόνι, το σορτσάκι και τη φούστα για sexy chic look- το αποτέλεσμα θα αναδείξει και θα «αγκαλιάσει» τις καμπύλες σας.



«Αυτές τις λεπτομέρειες αγάπησα σε σένα.»

Πριν αγοράσετε ένα ρούχο, κάντε έναν σωστό έλεγχο. Για παράδειγμα, τα κουμπιά, όπως και τα φερμουάρ, πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με το βασικό χρώμα του ρούχου για να μην κάνουν μπαμ. Βέβαια, αυτό είναι και κάτι που μπορείτε ν’ αλλάξετε, ράβοντας καινούρια κουμπιά. Δώστε σημασία, επίσης και στις ραφές- δεν πρέπει να είναι κακοραμμένες ούτε να πέφτει πάνω τους το μάτι σας.

*Φωτογραφία: rd.com

Μία κλασική τσάντα

Αξίζει να διαθέσετε λίγα χρήματα παραπάνω για μια καλή τσάντα που συνδυάζει δύο σημαντικά πράγματα: ότι θα μπορείτε να την κρατάτε από το πρωί μέχρι το βράδυ και ότι ταιριάζει σε κάθε ηλικία. Σας προτείνουμε μια μεγάλη καφέ τσάντα, που ταιριάζει με κάθε χρώμα και μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή. Θα έχει για πάντα μια θέση στη ντουλάπα, αλλά και την καρδιά σας.

*Φωτογραφία: rd.com

Το καλοκαίρι ντυθείτε στα άσπρα

Όταν έχετε αμφιβολίες για τον χρωματικό συνδυασμό που θέλετε να επιλέξετε, η λύση είναι μία: άσπρο από πάνω μέχρι κάτω. Είναι η πιο ασφαλής και κλασάτη επιλογή για το καλοκαίρι. Θυμηθείτε μόνο να φορέσετε εσώρουχα σε nude χρώμα- διαφορετικά, θα χαλάσετε όλο το στιλ.

*Φωτογραφία: collagevintage.com

Από τα animal prints, προτιμήστε το κλασικό λεοπάρ

Ό,τι είναι κλασικό, είναι και αριστοκρατικό, γι’ αυτό έχει αντέξει στο χρόνο. Στην κατηγορία των animal prints, λοιπόν, τα πρωτεία κατέχει το λεοπάρ. Είναι η πιο ασφαλής επιλογή, όμως και πάλι δεν πρέπει να το παρακάνετε- ένα μόνο κομμάτι στο σύνολό σας αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

*Φωτογραφία: cliqueimg.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v