Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά τον Αύγουστο στην Αθήνα

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά τον Αύγουστο στην Αθήνα

Καταρχάς τι ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε τον Αύγουστο στην Αθήνα: Να μιζεριάσετε. Γιατί η Αθήνα τον Αύγουστο είναι σκέτη κούκλα! Γιατί μπορείτε να πάτε παντού σε 10 λεπτά. Γιατί -κακά τα ψέματα- οι πολλές ζέστες έχουν περάσει και οι νύχτες με το βοριαδάκι και το ολοστρόγγυλο αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι μαγικές, ακόμα κι αν τις περνάτε στο μπαλκόνι σας. Και γιατί έχετε τόσα πράγματα να κάνετε που είναι σχεδόν αδύνατο να βαρεθείτε, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.

Να πάτε παιδικό θέατρο

Η άκρως επιτυχημένη κουκλοθεατρική παράσταση «Γλυκιά Συμφωνία» που παρουσιάστηκε τον Χειμώνα στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», περιοδεύει αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα, με ουκ ολίγες παραστάσεις και στην Αττική. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ο Καραγκιόζης σας περιμένει στο καλοκαιρινό του στέκι, στον Φλοίσβο, με τις παραστάσεις του θεάτρου σκιών που ανεβάζει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ, στις 20:30, ο Τάσος Κώνστας.

Αν πάλι θέλετε να συνδυάσετε την παράσταση και με μια παραθαλάσσια εκδρομή, «Το Όνειρο της Πέππα», της αγαπημένης γουρουνίτσας των παιδιών, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ανεβαίνει στις 4/8 στη Σαρωνίδα και στις 6/8 στην Κερατέα. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

…και παιδικό θερινό σινεμά!

Τα καλά κινηματογραφικά νέα του Αυγούστου είναι, ότι αυτές τις μέρες έχετε την ευκαιρία να δείτε σχεδόν όλες τις παιδικές ταινίες που προβλήθηκαν από την αρχή του έτους και ίσως δεν είχατε καταφέρει να απολαύσετε: Βαϊάνα, Τα Στρουμφάκια, Αρχηγός από Κούνια, Η Μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης, είναι κάποιες μόνο από αυτές! Απλά επιλέξτε θερινό!

Να χαρείτε βουτιές στις καλύτερες οικογενειακές παραλίες της Αττικής

(φωτο: Λίμνη Βουλιαγμένης / credtis: whyathens.com)

Η Αττική τον Αύγουστο είναι απλά… υπέροχη! Και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, θα το συνειδητοποιήσετε αυτό στις παραλίες της: Στις πιο καθαρές και αμμουδερές, στις ωραιότερες οργανωμένες και σε αυτές που συνδυάζουν μπάνιο και φαγητό.

Να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στην Αθήνα, πρωί και βράδυ!

(photo credtis: letsgosomewheremom.com)

…και ιδιαίτερα στην Πλάκα, τα Αναφιώτικα και την Ακρόπολη. Μη λησμονήσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της και να απολαύσετε παγωτό στο χέρι, καθισμένοι στα πεζούλια της Διονυσίου Αεροπαγίτου, με τις μουσικές των πλανόδιων να επενδύουν το σκηνικό με το ιδανικό soundtrack. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Αυγούστου, μάλιστα, η Action Plus διοργανώνει βραδινούς περιπάτους κάτω από την Πανσέληνο! Το μεν Σάββατο περιλαμβάνει ξενάγηση στους τρεις λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Πνύκας και Φιλοπάππου), τη δε Κυριακή από την Πύλη του Αδριανού μέχρι τους Αέρηδες.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ κατ’άτομο και οι περίπατοι-ξεναγήσεις απευθύνονται και σε παιδιά Δημοτικού.

Να επισκεφθείτε το Άλσος Περιστερίου και το Άλσος Βεΐκου για εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

(φωτο: Άλσος Βεΐκου / credits: www.ert.gr)

Γιατί στον μεν Δήμο Περιστερίου διοργανώνονται οι καλύτερες παιδικές εκδηλώσεις του μήνα, με παραστάσεις Καραγκιόζη, εργαστήρια κατασκευών, μαγικά και ταχυδακτυλουργικά και προβολή ταινιών –δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.  Στο δε Άλσος Βεΐκου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου, θα πραγματοποιούνται μέχρι τέλος του μήνα συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Σημειώσατε: Όλα τα παραπάνω, με ελεύθερη είσοδο!

Να επισκεφθείτε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιαρχός

Αφενός για να χαρούν τα παιδιά παιχνίδι στο τεράστιο Πάρκο, αφετέρου για να συμμετέχουν στις καθημερινές δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί, από τις οποίες αναμφίβολα ξεχωρίζει το πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική… με τέχνη» που θα πραγματοποιείται όλες τις Τρίτες του μήνα από τις 18:00 έως τις 21:00, αλλά και για να απολαύσουν τις καλύτερες παιδικές ταινίες στην υπαίθρια γιγαντοθόνη, στο Ξέφωτο. Και εδώ, όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες προσφέρονται με ελεύθερη είσοδο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Αυγούστου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v