Πώς να φτιάξετε ζουμερά μπουρεκάκια μελιτζάνας με κιμά

Πώς να φτιάξετε ζουμερά μπουρεκάκια μελιτζάνας με κιμά

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν νοείται! Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μυρωδάτες μελιτζάνες, λοιπόν, ξεπαγώστε και λίγο κιμά και με απλά υλικά και γρήγορο μαγείρεμα, φτιάξτε σπιτικά μπουρεκάκια μελιτζάνας που θα αφήσουν εποχή.

Τι θα χρειαστείτε

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

6 μελιτζάνες μικρές, μακριές

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

250 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

2 καρότα μικρά

Αλάτι-πιπέρι-μπαχαρικά για τον κιμά

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε ένα μούλτι βάζετε τον μαϊντανο, το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε λίγο νερό και πολτοποιήστε. 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2ο

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι  με ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τον κιμά. 

Μετά προσθέτετε το μίγμα από το μούλτι και συνεχίζετε το τσιγάρισμα. Ρίχνετε 100 ml νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί. 

Βήμα 3ο

Κόψτε τις μελιτζάνες σε πολύ λεπτές λωρίδες, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήστε τις για 10-15 λεπτά.

Βγάλτε τις κι αφήστε τις να κρυώσουν.

Βήμα 4ο

Έπειτα, προσθέστε μπαχαρικά στον κιμά και 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας. Αφού «γίνει» ο κιμάς, αφήστε τον λίγο μέχρι να γίνει χλιαρός. 

Βήμα 5ο

Προσθέστε λίγο κιμά σε κάθε λωρίδα και τυλίξτε. 

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε σ' ένα πυρέξ. 

Βάλτε μια στρώση τριμμένη κεφαλογραβιέρα και από πάνω απλώστε τη σάλτσα ντομάτας.

Τελειώστε με μια ακόμα στρώση τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

 

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

 

v