Τα δίδυμα μωρά μου θέλουν μόνο τον πατέρα τους. Τι μπορώ να κάνω;

Τα δίδυμα μωρά μου θέλουν μόνο τον πατέρα τους. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Έχω δίδυμα 14 μηνών και είναι πολύ ήσυχα. Εκείνο που με απασχολεί έντονα είναι, ότι ενώ μου εκδήλωναν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, καθώς είμαι μια μαμά που μόνιμα εκτός από την φροντίδα, προσφέρει και πολύ παιχνίδι, έχω παρατηρήσει, ότι τις τελευταίες ημέρες τα παιδιά πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά στον μπαμπά τους για αγκαλιά και τα δύο ταυτόχρονα. Αν πάω να πάρω εγώ το ένα, με σπρώχνει και δεν κάθεται καθόλου, ενώ παλαιότερα ήταν προσκολλημένα σε μένα και τώρα νιώθω σαν να μην με θέλουν μέσα στην μέρα. Η διαφορά μόνο είναι, ότι για φαγητό, ύπνο και την νύχτα που είναι ανήσυχα, έρχονται σε εμένα, καθώς έχω την αποκλειστική φροντίδα τους. Συνήθως αυτό το φαινόμενο ήταν έντονο ως προς τον μπαμπά, αλλά το δουλέψαμε. Ο σύζυγος έλειπε δύο εβδομάδες εκτός Ελλάδος, έπειτα που ήρθε λόγω διαφωνών ως ζευγάρι έφευγε, με αποτέλεσμα ο χρόνος που περνούσε με τα παιδιά να είναι πολύ λίγος και αυτό είχε ως αντίκτυπο να μένω μόνη μου αρκετές ώρες με τα μωρά. Αυτό συνέβη για μία βδομάδα περίπου και μετά βαφτίστηκαν, που δεν σας περιγράφω τι συνέβη. Αυτή είναι η μόνη διαφορά από τότε που μου συμβαίνουν αυτά. Θεωρώ ότι επειδή τα αλλάζω και αυτά δεν θέλουν, τους παίρνω παιχνίδια από τα χέρια που μπορεί να τα χτυπάνε στο τζάμι και γενικά είμαι πιο προσεκτική, τα μωρά δεν με επιλέγουν. Ο μπαμπάς τους δεν αναλαμβάνει τέτοιους ρόλους, συνεπώς με κάνει να είμαι πιο αυστηρή μαζί τους. Μπορεί να είμαι υπερβολική σε αυτά που πιστεύω αλλά αγχώνομαι, γιατί ενώ τα κάνω όλα νιώθω ότι τα χάνω μέρα με τη μέρα. Είναι μεγάλη υπόθεση να μεγαλώνουν δύο ταυτόχρονα και καθώς έχω αναλάβει μεγάλο κομμάτι πάνω μου με τα παιδιά, μπορεί να έχω κουραστεί και να έχω χάσει την ψυχραιμία μου και απλά αυτά να το αντιλαμβάνονται. Δεν ξέρω πώς να τα αντιμετωπίσω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η φροντίδα των παιδιών είναι μια απαιτητική υπόθεση που διαρκώς μεταβάλλεται καθώς αλλάζουν και οι ανάγκες των παιδιών μεγαλώνοντας. Αυτό σημαίνει πως η σχέση γονέων και παιδιού χρειάζεται επίσης συνεχώς να αλλάζει προκειμένου να εξυπηρετεί και να χαίρεται τα νέα δεδομένα!

Στο παράδειγμά σας, λοιπόν, το ότι παλαιότερα τα παιδιά ζητούσαν αποκλειστικά τη δική σας φροντίδα, ενώ σήμερα ζητούν και τον πατέρα τους, είναι μόνο καλό! Η σχέση σας σαν γονείς μαζί τους άλλωστε, δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Είστε και οι δύο πολύ πολύτιμοι και είναι υπέροχο να προσφέρετε ο καθένας από την πλευρά του στα παιδιά σας όσα καλά έχετε! Χαρείτε λοιπόν τη σχέση με τα παιδιά σας, αλλά και τη σχέση τους με τον πατέρα τους, καθώς αν είναι κερδισμένα εκείνα είστε κερδισμένοι κι εσείς.

Είναι πού όμορφο που έχετε αγωνία για την εξέλιξη της σχέσης με τα παιδιά σας. Ταυτόχρονα όμως διατηρήστε την αγωνία σας και για την συντροφική σας σχέση, καθώς εκείνη είναι που διαμορφώνει το κλίμα μέσα στο οποίο μεγαλώνετε τα παιδιά σας. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχουν δυσκολίες. Για να τις αντιμετωπίσετε όπως με ρωτάτε ξεκινήστε από εκεί! Φυσικά εάν χρειάζεστε βοήθεια, διότι καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, μη διστάσετε να τη ζητήσετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v