Πώς να μάθω στο 10 μηνών μωρό μου να κοιμάται στην κούνια;

Πώς να μάθω στο 10 μηνών μωρό μου να κοιμάται στην κούνια;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Το μωρό μου είναι 10 μηνών. Έχω πρόβλημα με τον ύπνο, διότι δεν έμαθε ποτέ να μπαίνει στην κούνια του και να κοιμάται. Στην αρχή κοιμόταν στην αγκαλιά και μετά τον έβαζα στη κούνια. Μετά, όμως, γύρω στους 7 μήνες, δεν τον έπαιρνε πια ο ύπνος και πλέον από τότε, τον βάζω στο καρότσι για να αποκοιμηθεί. Τι μπορώ να κάνω για να μάθει να μπαίνει στη κούνια ξύπνιος και να κοιμάται; Αν τον αφήσω, κλαίει και εκνευρίζεται. Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

*Φωτογραφία: phillyvoice.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η φροντίδα ενός βρέφους, είναι μια υπέροχη διαδικασία. Επίσης, πολύ απαιτητική! Η ηρεμία και ο ύπνος του μωρού είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίζονται και είναι πολύ όμορφο που του τα προσφέρετε αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του! Μια, λοιπόν, ακόμη ανάγκη που σιγά σιγά αναπτύσσεται, είναι η ανάγκη του μωρού σας να μαθαίνει από εσάς πώς θα διαχειρίζεται το συναίσθημα και την επιθυμία του και πώς θα σας ζητάει. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι ανάγκες του μεταβάλλονται πολύ γρήγορα σε αυτή τη φάση. Το ίδιο και οι δυνατότητές του. Χρειάζεται λοιπόν εσείς, όπως πολύ ωραία έχετε κάνει μέχρι σήμερα, να συνυπολογίζετε αυτά τα δύο και να επιλέγετε την βέλτιστη λύση. Εάν μέχρι τώρα δεν μπορούσατε να του εξασφαλίσετε τον ύπνο του στην κούνια, κάνατε καλά που βρήκατε έναν άλλο τρόπο. Ωστόσο, θα χρειαστεί αυτόν τον τρόπο και πάλι σταδιακά να τον αλλάξετε, προκειμένου ο ύπνος να είναι και ποιοτικός και σε καλύτερο περιβάλλον. Επομένως, σιγά-σιγά ξεκινάτε ξανά να πηγαίνετε το μωρό σας στην κούνια.

Μπορείτε να αναπτύξετε μια νέα ευχάριστη «ρουτίνα», όπως το να του διαβάζετε μια ιστορία ή να του λέτε ένα τραγούδι. Με καλή διάθεση και τη φροντίδα, θα μάθει τα νέα δεδομένα και θα μπορεί να χαρεί τον ύπνο του και με διαφορετικό τρόπο. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο του ρόλου σας! Τον μαθαίνετε τρόπους να χαίρεται τη ζωή!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v